Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire Ciolacu - Ciucă - Kelemen: 'Subiectul principal este energia'

Octav Ganea/Inquam Photos
ciolacu ciuca coalitie

Liderii partidelor din coaliția de guvernare se reunesc, miercuri, pentru a stabili modul în care va fi reglementată piața energiei electrice, a spus liderul PSD Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

„Azi, nu ascund, am întâlnire cu președintele PNL și prim-ministru, precum și cu președintele Kelemen Hunor. Subiectul principal, eu rămân la aceeași idee, este energia. După ce vom închide acest capitol, pe urmă putem trece la construcția bugetului pe anul viitor. Vom avea această discuție aplicată. Noi avem deja un draft lucrat în acest moment. L-am mai avut în discuție cu prim-ministrul. Nu am avut plăcerea să-l discut și cu ministrul Energiei. Nici nu țin în mod deosebit. Sper ca astăzi să închidem acest subiect”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El precizează că este vorba de o ordonanță de urgență pe care urmează să o promoveze Guvernul, cu modul de reglementare a aproximativ 80% din piață.

„Să existe un preț maximal. Asta nu înseamnă că toată lumea va plăti acel preț maximal. Rămân în continuare cele 0,68, 0,8, 1 la IMM, industria alimentară și în Parlament vom veni cu amendament la OUG 119 cu cele promise - servicii de utilități publice, tramvaie, metrou. S-a uitat de biserici și toate cultele religioase, cele cu probleme medicale, cazuri speciale sau familiile cu mai mult de trei copii sau monoparentale... Ajută foarte mult industria mare, unde intervenise un joc de se ajungea la un preț de 4,5 lei. Statul român nu trebuie să ciompenseze profitul cuiva, mai ales un profit speculativ. Statul român trebuie să compenseze persoanele vulnerabile, economia românească și producătorii care nu se încadrează în prețul maximal cu costur5ile de producție. Cred că e o abordare cât se poate de corectă și o stopare a unei greșeli monumentale a unui guvern dinaintea acestui guvern, când s-a liberalizat piața frără să previi o astfel de situație”, încheie Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.