Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire decisivă la Guvern pentru salariile din Sănătate. Discuţiile care LIPSESC din programul premierului

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila PSD

Guvernul a anunţat oficial programul premierului Viorica Dăncilă de luni, 23 aprilie. Prim-ministrul are o întâlnire crucială de la ora 13.00 cu managerii de spitale, pe tema salariilor din sistemul de sănătate.

Discuţiile dintre premier şi managerii de spitale vin în contextul în care Federaţia Sanitas a anunţat că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza "haosului din sănătate", unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarăzării unitare.

Vezi şi: Rapid, dar NESĂNĂTOS: Alimente pe care să NU le încălzeşti NICIODATĂ în cuptorul cu microunde

Prim-ministrul Viorica Dăncilă le-a solicitat miercuri miniştrilor sănătăţii, muncii şi finanţelor ca până la sfârşitul acestei săptămâni să identifice "problemele care apar în sistemul de sănătate", pentru a putea fi găsite soluţii. 

"În cadrul acestei şedinţe, vreau să rog pe doamna ministru al sănătăţii, doamna ministru al muncii, domnul ministru al finanţelor publice să identifice, până la sfârşitul acestei săptămâni, problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluţii", a afirmat Dăncilă în şedinţa de guvern. 

Totodată, şefa Executivului le-a cerut celor trei miniştri să aibă luni o discuţie cu managerii spitalelor în care sunt probleme, pentru a fi identificate "soluţiile corespunzătoare".

De la ora 16.30, premierul va participa la reuniunea conducerii Comisiei Naționale pentru aderarea României la moneda euro, iar de la ora 17.00 va participa la Comitetul interministerial dedicat pregătirii Centenarului.

Din programul premierului lipseşte întâlnirea anunţată zilele trecute de ministrul Justiţiei. Tudorel Toader preciza joi că luni, 23 aprilie, îi va prezenta premierului forma finală a sesizării pe care Guvernul o va depune la Curtea Constituţională, pe tema refuzului preşedintelui Iohannis de a o revoca pe şefa DNA.

Vezi şi: Reţeta ideală de weekend: Cea mai bună ciorbă de urzici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.