Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între Călin Popescu Tăriceanu şi ambasadorul Palestinei la Bucureşti: Ce s-a discutat

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat joi, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly, stadiul relaţiilor bilaterale, dialogul politic "consecvent şi dinamic" din ultimii ani reprezentând o dovadă a dorinţei comune de a extinde cooperarea într-o manieră pragmatică. Tăriceanu a exprimat, totodată, susţinerea României pentru aprofundarea relaţiilor dintre Palestina şi UE, se arată într-un comunicat al Senatului remis Agerpres.

Preşedintele Senatului a subliniat necesitatea rezolvării "juste şi de durată" a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea "soluţiei celor două state", Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate.

"În acest sens, ţara noastră sprijină reluarea dialogului dintre Israel şi Palestina, România fiind gata să contribuie, în cadrul unui demers unitar al UE, la deblocarea şi avansarea Procesului de Pace, pentru negocieri directe între cele două părţi, care să conducă la un acord definitiv inclusiv în ce priveşte statutul Ierusalimului", a subliniat Tăriceanu.

La rândul său, ambasadorul Palestinei la Bucureşti a exprimat dorinţa de a diversifica şi consolida cooperarea bilaterală cu accent asupra creşterii schimburilor în domeniile economic şi educaţional şi a făcut un apel la continuarea sprijinului României pentru Procesul de Pace şi pentru o soluţie echitabilă în vederea respectării aspiraţiilor părţilor, pe baza rezoluţiilor ONU şi a dreptului internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.