Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între Vlad Botoș, europarlamentar USR, și Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Facebook/ Vlad Botoș
Vlad Botos Roberta Metsola

La nivel european România este privită din toate perspectivele. Înalții demnitari își iau informațiile din mai multe părți și dialoghează cu politicieni ai tuturor partidelor, iar europarlamentarul Vlad Botoș, USR, membru al grupului Renew Europe are porțile deschise pentru a face cunoscută și perspectiva opoziției asupra democrației, statului de drept și economiei țării noastre.

Săptămână aceasta la Strasbourg, Vlad Botoș a avut o întâlnire cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Europarlamentarul român spune că ”Pentru liderii europeni este foarte important să aibă informații corecte și complete din toate Statele Membre despre cum funcționează sau nu democrația, despre valorile cele mai importante pentru cetățenii din statele noastre, dincolo de cifrele și declarațiile oficiale.

Avem discuții frecvente pe tema României și a direcției generale în politica românească, cu atât mai mult cu cât țara noastră este vecină cu Ucraina, iar relațiile noastre cu Republica Moldova, care a ieșit hotărât de sub tutela Rusiei, fac ca stabilitatea democrației românești să fie extrem de importantă.

Am discutat nu doar despre viitorul politic al țării noastre și al Uniunii Europene, dar și despre statul de drept, despre valorile democratice, despre cum putem să combatem manipularea și dezinformarea, dar mai ales cum să luptăm cu mașina de influență a Rusiei.

Mă bucur să văd acest interes deosebit pentru România al Robertei Metsola, colega mea, Președintă a Parlamentului European și sper să pot spune și pe viitor că România este un partener de încredere.”

Aceasta nu este singura întâlnire a eurodeputatului cu înalte personalități ale politicii Uniunii Europene. Ca membru al grupului politic Renew Europe în Parlamentul European, întâlnirile acestuia cu Comisarii europeni, dar și cu alți demnitari de la nivel european și din alte State Membre sunt destul de frecvente și România este un subiect important al acestor discuții, mai ales că suntem a 6-a țară ca mărime din Uniunea Europeană.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.