Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire Iohannis-Oprea la o ceremonie militară

Drapelul de luptă al Regimentului 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' va fi decorat cu Ordinul naţional ''Serviciul Credincios'' în grad de Cavaler , miercuri, la împlinirea a 155 de ani de la înfiinţarea unităţii militare. 

La ceremonie vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul interimar Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă. 

Tot pentru a marca 155 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de gardă din Armata Română Modernă va fi dezvelită o statuie ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul. De asemenea, în cadrul ceremoniei, vor fi acordate plachete şi diplome veteranilor de război şi cadrelor militare care au făcut parte din regiment. 

Continuator al tradiţiilor Batalionului 1 Tiraliori, înfiinţat în anul 1860, Regimentul 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' este o unitate emblematică a Armatei României care execută ceremonii militare, precum şi misiuni de pază şi apărare a unor obiective speciale, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.