Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire PERICULOASĂ pe cerul Mării Chinei de Sud. Două avioane militare, aproape de coliziune

O aeronavă militară din China şi una a SUA au zburat la mai puţin de 300 de metri una de alta în apropiere de o zonă contestată din Marea Chinei de Sud, a relatat vineri publicaţia militară americană Stars and Stripes, preluată de DPA, potrivit agerpres.

Un avion de supraveghere P-3C Orion (foto) al forţelor navale ale SUA şi un avion de avertizare KJ-200 al forţelor chineze au avut o întâlnire "periculoasă" miercuri, a declarat pentru publicaţia militară un purtător de cuvânt al Comandamentului forţelor SUA din Pacific.

Citeşte şi: Rusia INVADEAZĂ Europa cu spioni deghizaţi în refugiaţi ceceni

"Ministerul Apărării şi Comandamentul forţelor americane din Pacific sunt permanent preocupate de interacţiuni periculoase cu forţele militare chineze", se arată într-un comunicat al comandamentului. "Vom reglementa această chestiune pe canalele diplomatice şi militare adecvate", se adaugă în comunicat.

Aeronava americană traversa spaţiul aerian internaţional din apropierea recifului Scarborough, teritoriu controlat de China şi revendicat de Filipine, în momentul întâlnirii cu aeronava chineză, mai precizează publicaţia militară.

Şapte guverne din regiune îşi dispută teritorii din Marea Chinei de Sud, între care cele din China, Taiwan, Malaezia, Indonezia, Filipine, Vietnam şi Brunei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.