Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire Turcan - Miculescu; dosarele Brâncuşi şi Limes - pe agenda discuţiilor

Agerpres
turcan

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, s-a întâlnit, luni, cu delegatul permanent al României la UNESCO, Simona Miculescu, preşedintele celei de-a 42-a Conferinţe generale a acestui forum, pe agenda întrevederii figurând cele două dosare ale României aflate în pregătire pentru înscrierea în Lista Indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO: Brâncuşi şi Limes.

"A fost un prilej de reflecţie asupra problematicii vaste ce derivă din mandatul organizaţiei, inclusiv asupra importanţei prezervării şi promovării patrimoniului României la nivel mondial. Am discutat despre cele două dosare ale României aflate în pregătire pentru înscrierea în Lista Indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO: Brâncuşi şi Limes. Am subliniat, de asemenea, intenţia fermă de a sprijini demersurile pentru extinderea elementului 'Transhumanţa, strămutarea sezonieră a turmelor', prin care România se raliază, alături de partenerii din acest dosar, strategiilor curente ale ONU pentru dezvoltare sustenabilă", a informat Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ea a precizat că este pentru prima dată când ţara noastră prezidează un organism de conducere al UNESCO.

"O felicit pe E.S Simona Miculescu pentru această reuşită istorică! Acest act reprezintă recunoaşterea profilului ţării noastre de stat profund ataşat normelor de drept internaţional şi unor valori care inspiră stabilitate, predictibilitate şi maturitate pe scena politică internaţională", a transmis ministrul Culturii.

În prezent, dosarele "Ansamblul Monumental Brâncuşi" de la Târgu-Jiu şi "Frontierele Imperiului Roman - Dacia" sunt nominalizate pentru a fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial, în cadrul reunirii Comitetului Patrimoniului Mondial de la New Delhi, care va avea loc în această vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.