Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire URGENTĂ în Coreea de Sud, după ce Donald Trump a anulat întâlnirea cu Kim Jong Un: 'Încercăm să înțelegem intențiile lui'

Moon Jae-in Kim Jong-un

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat joi o reuniune de urgenţă cu şeful serviciilor de informaţii şi cu ministrul sud-coreean al reunificării, după anularea summitului Donald Trump-Kim Jong Un, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, relatează AFP.

Coreea de Sud 'încearcă să înţeleagă intenţiile preşedintelui Trump şi semnificaţia acestora', a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Kim Eui-kyeom, după anunţul liderului de la Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sumă impresionantă câștigată de Vladimir Drăghia la Exatlon! Ce va face actorul cu banii

'Sunt foarte nedumerit şi este foarte regretabil faptul că summitul SUA-Coreea de Nord nu va avea loc pe 12 iunie când fusese programat', a declarat Moon în cadrul reuniunii de urgenţă, citat de Yonhap, relatează Reuters.

Totodată, preşedintele Moon Jae-in a cerut discuţii directe între Donald Trump şi Kim Jong Un şi a subliniat că denuclearizarea Peninsulei Coreene nu ar trebui amânată de decizia anulării summitului.

Citește și: Guvernul a pus pecetea! A fost stabilit modul în care vor primi sporuri acești bugetari

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Coreii de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând 'ostilitatea deschisă' manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

După întâlnirea istorică din aprilie între liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, desfăşurată la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei, a fost stabilit pentru 12 iunie şi un summit între Trump şi Kim la Singapore. Dar apoi dialogul a căpătat din nou accente tensionate, Phenianul ameninţând în mod repetat că va anula acest summit dacă SUA insistă cu solicitarea denuclearizării complete a Coreii de Nord.

Citește și: McDonald’s, în corzi! Concurența mută în forță și deschide zeci de unități .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.