Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnirea Biden-Putin - Propunerea lui Sebastian Kurtz

Sebastian Kurz

Cancelarul Austriei l-a sunat pe președintele Rusiei. Cei doi lideri au discutat despre lupta împotriva coronavirusului, teme de ordin bilateral și internațional. Vladimir Putin a explicat abordările pentru reglementarea crizei interne din Ucraina și a subliniat inadmisibilitatea amestecului din afară în treburile Republicii Belarus. Sebastian Kurtz a confirmat participarea sa la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, ce se va desfășura în regim de videoconferință, și a propus ca Viena să fie analizată drept gazdă a summitului ruso-american.

Liderii au analizat chestiuni legate de relațiile ruso-austriece, inclusiv cooperarea în lupta împotriva răspândirii coronavirusului și perspectivele intensificării activității diferitelor mecanisme de colaborare bilaterală, a anunțat biroul de presă al Kremlinlului.

Kurtz l-a rugat pe interlocutorul său să detalieze abordările Rusiei în rezolvarea crizei interne din Ucraina. Putin a fost de acord și a subliniat necesitatea îndeplinirii în integralitate și necondiționate de către Kiev a Acordurilor de la Minsk. În cadrul discuției referitoare la situația legată de Republica Belarus, el a subliniat inadmisibilitatea amestecului din afară în treburile interne ale acestei țări. A fost atinsă și problema bloggerului Aleksei Navalnîi.

Kurtz a mulțumit pentru invitația trimisă anterior de a participa la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, ce se va desfășura în iunie și a confirmat participarea în format video la ședința plenară în calitatea de unul dintre principalii invitați.

Cancelarul a propus ca Viena să fie analizată drept oraș candidat pentru o posibilă întâlnire ruso-americană la nivel înalt, dacă părțile se vor înțelege în privința organizării ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.