Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intâlnirea dintre Boris Johnson și Donald Tusk nu a adus niciun progres în chestiunea Brexitului

Brexit

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut europenilor ”mai multă supleţe” în negocierea Brexitului, într-o întâlnire la New York cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk care nu a condus la vreun progres, potrivit liderului european, relatează AFP, potrivit news.ro.

Boris Johnson a subliniat că este necesar, ”acum, ca UE să se mişte şi să dea dovadă de mai multă supleţe”, a anunţat un purtător de cuvânt al premierului britanic după această întâlnire, care a avut loc luni în marja Adunării Generale a ONU.

La rândul său, Donald Tusk a rezumat întâlnirea într-un tweet, într-un stil telegrafic: ”Nici progrese, nici eşec. Nu e timp de pierdut”.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda

Londra refuză să accepte această ”plasă de siguranţă”, menită să împiedice restabilirea unei frontiere fizice între cele două Irlande cu scopul de a apăra pacea în Irlanda de Nord şi piaţa unică europeană.

Boris Johnson, care s-a întâlnit la New York şi cu premierul belgian Charles Michel, doreşte un acord asupra acestui punct la summitul european de la 17-18 octombrie, însă se declară hotărât să scoată regatul Unit din Uniunea Europeană la data prevăzută a Brexitului, 31 octombrie, inclusiv fără un acord, şi refuză să le ceară Celor 27 o amânare a Brexitului.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a apreciat, luni, la Berlin că este ”dificil” să se ajungă la un acord cu regatul, în pofida faptului că Londra a formulat recent noi propuneri.

Guvernul lui Boris Johnson a ”făcut progrese, el pare să se îndrepte către o recunoaştere a nevoii controlului”, a apreciat Michel Barnier. Însă, ”pentru moment, propunerile sale sunt foarte parţiale, iar noi nu ne putem mulţumi să fim parţiali”, a avertizat fostul ministru francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.