Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnirea dintre Donald Trump și regina Elisabeta a II-a va avea loc, în pofida divergențelor diplomatice

trump uk

Președintele american Donald Trump se va întâlni cu regina Elisabeta a II-a săptămâna viitoare, în cadrul vizitei sale în Marea Britanie, în pofida disputelor diplomatice în care au fost implicați mai mulți oficiali britanici, inclusiv premierul și primarul Londrei, relatează agenția Reuters, informează Medifax.

Acesta va deveni astfel al 12-lea președinte al Statelor Unite pe care aceasta îl cunoaște în timpul domniei sale.

Cu excepția lui Lybdon Johnson, regina Elizabeth i-a cunoscut pe toți liderii Statelor Unite încă de la președintele Harry S. Truman. Cu toate acestea, niciun alt președinte nu a întâmpinat același nivel de opoziție precum vizita lui Donald Trump.

Premierul britanic Theresa May l-a invitat pe Trump să efectueze o vizită în Marea Britanie în ianuarie 2017, după ce a devenit primul lider care l-a vizitat pe acesta după învestitura sa ca președinte.

Vezi și: Fostul premier al Franței, Francois Fillon, a anunţat înființarea unei fundaţii care să ajute creştinii din Orientul Mijlociu

Vizita lui Trump a devenit un subiect controversat în luna noiembrie, când liderul de la Casa Albă a distribuit pe platforma de microblogging Twitter un videoclip al unui grup britanic ultranaționalist. Ca urmare, peste 1,86 de milioane de oameni au semnat o petiție prin care susțin că Trump nu trebuie invitat să efectueze o vizită oficială în Marea Britanie.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, care a fost implicat în disputa desfășurată pe rețelele de socializare online, a afirmat că Trump "nu va fi binevenit în capitala britanică" din cauza agendei sale divizate, amenințând că acesta va fi întâmpinat cu proteste. Mai multe manifestații sunt plănuite pentru săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.