Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier al Franței, Francois Fillon, a anunţat înființarea unei fundaţii care să ajute creştinii din Orientul Mijlociu

france24.fr
François Fillon

Fostul prim-ministru francez François Fillon, care s-a retras din viaţa politică cu şase luni în urmă după înfrângerea suferită în alegerile prezidenţiale, s-a angajat acum în favoarea cauzei creştinilor din Orientul Mijlociu, anunţând miercuri că va crea o fundaţie în acest scop, într-o scrisoare adresată susţinătorilor săi şi publicată pe site-ul internet al revistei Paris Match, potrivit BFMTV, informează Agerpres.

"După cum ştiţi, cauza minorităţilor din Orientul Mijlociu, în special cea a creştinilor, este foarte aproape de inima mea. Dramele cu care se confruntă aceşti oameni în ultimii ani într-o regiune traversată de războaie, tensiuni religioase şi fundamentalism sunt la originea unor suferinţe umane, familiale şi comunitare adeseori de nespus", scrie în mesajul său François Fillon.

"De aceea am decis să consacru o parte din timpul meu şi din energia mea acţiunii pentru aceşti oprimaţi, prin crearea unei fundaţii astăzi", spune în continuare ex-premierul, care s-a retras din viaţa politică după înfrângerea sa în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2017.

Vezi și: Ministrul de externe nipon a anunțat că se va organiza la Tokyo o întâlnire între reprezentanții SUA, Coreei de Sud şi Japoniei cu privire la denuclearizare

"Fundaţia pentru minorităţile din Orientul Mijlociu va urmări trei obiective principale:mai întâi, să contribuie ca aceste situaţii, adeseori dramatice, să nu cadă în uitare. Apoi, să susţină acţiuni şi iniţiative concrete care să permită, pe teren, ajutorarea acestor oameni să reconstruiască un cadru de viaţă în comun, asigurându-le un viitor în ţara lor de origine", scrie François Fillon. "În fine, fundaţia intenţionează să fie prezentă alături de cei care nu au găsit altă soluţie decât cea a plecării şi care sunt acum refugiaţi în Franţa sau în alte ţări europene", continuă el.

François Fillon îşi încheie scrisoarea printr-un apel la donaţii şi menţionează că o reuniune publică va fi organizată în "curând".

Fostul premier s-a alăturat la începutul lunii septembrie trecut ca asociat al societăţii de administrare a activelor şi investiţiilor Tikehau Capital. De asemenea, el a fost numit recent preşedinte al Comisiei constructorilor a Federaţiei Internaţionale de Automobile (FIA), conform canalului media citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.