Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întăririle pentru Harkov, un preț uriaș pentru Rusia (Antony Blinken)

The Wall Street Journal
Antony Blinken

Trimiterea de întăriri de către armata rusă în regiunea ucraineană Harkov, unde armata ucraineană poartă o contra-ofensivă, demonstrează că Moscova plăteşte ”un preţ enorm” al agresiunii sale, denunţă vineri, la Bruxelles, secretarul de Stat american Antony Blinken, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Numărul militarilor ruşi în Ucraina este enorm, iar din nefericire preşedintele (rus Vladimir) Putin a anunţat că va trimite şi mai mulţi oameni. Asta are un preţ uriaş pentru Rusia”, a subliniat Antony Blinken într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Potrivit unor imagini difuzate vineri de agenţii ruse de presă, vehicule blindate şi tunuri au fost trimise ca întăriri în regiunea Harkov, la frontiera cu Rusia, în nord-estul Ucrainei.

Un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei ocupaţiei ruse în regiune, Vitali Gancev, a anunţat vineri la postul rus de televiziune Rossiia 24 că ”lupte crâncene” erau în curs în jurul oraşului Balaklia.

Kievul a anunţat joi că a recucerit acest oraş.

Antony Blinken a salutat joi, la Kiev, ”progrese clare şi reale” ale contra-ofensivei armatei ucrainene în teritorii ucrainene aflate sub controlul forţelor ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.