Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inteligența artificială recomandă oamenilor rețete pentru gazul mortal de clor, sandviciuri cu otravă de furnici sau pâine otrăvită

consent.yahoo.com
inteligenta artificiala medicina

Inteligența artificială recomandă oamenilor rețete pentru gazul mortal de clor, sandviciuri cu otravă de furnici sau pâine otrăvită!

Un supermarket din Noua Zeelandă care experimentează utilizarea inteligenței artificiale pentru a genera planuri de masă a văzut cum aplicația sa a produs câteva feluri de mâncare neobișnuite - recomandând clienților rețete pentru gazul mortal de clor, "sandvișuri cu pâine otrăvită" și cartofi prăjiți, cu o substanță care îi respinge pe țânțari, relatează The Guardian.

Aplicația, creată de lanțul de supermarketuri Pak 'n' Save, a fost promovată ca o modalitate pentru clienți de a folosi în mod creativ resturile de mâncare în timpul crizei legate de costul vieții. Aplicația le cere utilizatorilor să introducă diverse ingrediente din casele lor și generează automat un plan de masă sau o rețetă, împreună cu comentarii vesele. Inițial, a atras atenția pe rețelele de socializare pentru unele rețete neatrăgătoare, inclusiv o "mâncare de legume Oreo".

Cu toate acestea, atunci când clienții au început să experimenteze introducerea în aplicație a unei game mai largi de articole de pe lista de cumpărături, IA a început să facă recomandări și mai puțin atrăgătoare. O rețetă pe care a numit-o "amestec de apă aromată" ar forma gazul de clor. Robotul recomandă rețeta ca fiind "băutura nealcoolică perfectă pentru a vă potoli setea și a vă reîmprospăta simțurile".

"Serviți răcit și bucurați-vă de parfumul răcoritor", se spune, dar nu menționează că inhalarea gazului de clor poate provoca leziuni pulmonare sau moartea.

Alte rețete recomandate

Comentatorul politic neozeelandez Liam Hehir a postat "rețeta" pe Twitter, determinând și alți neozeelandezi să experimenteze și să își împărtășească rezultatele pe rețelele de socializare. Printre recomandări se numără un mocktail cu "respirație proaspătă" de înălbitor, sandvișuri cu otravă de furnici și lipici, "surpriză de orez cu infuzie de înălbitor" și "fericire cu metanol" - un fel de pâine prăjită cu aromă de terebentină.

Ce spune supermarketul

Un purtător de cuvânt al supermarketului se declară dezamăgit de faptul că "o mică minoritate a încercat să folosească acest instrument în mod necorespunzător și nu în scopul pentru care a fost conceput". Într-o declarație, aceștia au spus că supermarketul va "continua să își perfecționeze controalele" robotului pentru a se asigura că acesta este sigur și util și au precizat că robotul are termeni și condiții care prevăd că utilizatorii trebuie să aibă peste 18 ani.

Notă suplimentară

Într-o notă de avertizare anexată la planificatorul de mese, se avertizează că rețetele "nu sunt revizuite de o ființă umană" și că societatea nu garantează "că orice rețetă va fi o masă completă sau echilibrată, sau potrivită pentru consum". "Trebuie să vă folosiți propria judecată înainte de a vă baza pe sau de a prepara orice rețetă produsă de Savey Meal-bot", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.