Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inter Milano a înregistrat o pierdere de 102,4 milioane de euro în exerciţiul financiar 2019/2020

www.thesportsman.com
Mauro Icardi Inter Milano

Clubul italian de fotbal Inter Milano a anunţat vineri că a înregistrat o pierdere de 102,4 milioane de euro în exerciţiul financiar 2019/2020 din cauza măsurilor de izolare luate în condiţiile pandemiei de Covid-19, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Clubul a avut o cifră de afaceri de 372,4 milioane de euro, în scădere cu 45 de milioane faţă de anul financiar precedent, potrivit unui comunicat al lui Inter, care este într-o situaţie asemănătoare cu a celorlalte cluburi de top din Serie A.

"Începând din martie 2020", de la începutul instaurării carantinei în Italiei, cifra de afaceri "a fost marcată de transmiterea la scară mondială a Covid-19 şi de măsurile adoptate în consecinţă", a continuat gruparea lombardă.

"Aceste măsuri au impus disputarea meciurilor cu porţile închise, ducând la pierderea unor resurse provenind de la aceste partide, precum şi restituirea unei părţi din banii pe abonamente", a explicat Inter.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

"Într-un scenariu de mare contracţie economică, (...) angajamentul nostru pentru viitor rămâne să garantăm dezvoltarea durabilă a clubului şi creşterea performanţei sportive", a declarat preşedintele lui Inter, chinezul Steven Zhang, citat în comunicat.

Milanezii sunt acum pe locul 5 în Serie A şi au şanse mai mult teoretice de calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Pandemia de coronavirus a avut un impact asupra ansamblului cluburilor italiene, în ciuda reducerilor salariale negociate cu jucătorii. AC Milan şi AS Roma au înregistrat pierderi mari, de 195 de milioane de euro, respectiv mai mult de 200 de milioane de euro.

La rândul său, Juventus Torino a avut pierderi de 89,7 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.