Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internaţionalul german Gnabry, incert pentru EURO 2024

Facebook
minge euro 2024

Internaţionalul Serge Gnabry (Bayern Munchen) a devenit incert pentru EURO 2024, după ce a ieşit accidentat în meciul cu Real Madrid, de miercuri seara, din returul semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, dar pregătirile echipei Germaniei pentru turneul final vor fi afectate şi de calificarea echipelor Borussia Dortmund şi Real Madrid în finala din 1 iunie, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Selecţionerul Julian Nagelsmann va trebui să conducă pregătirile fără jucătorii implicaţi în finala de pe Wembley în primul cantonament, din perioada 26-31 mai.

''Bineînţeles ar fi bine dacă toată lumea ar fi acolo'', a spus recent Nagelsmann.

Cei doi internaţionali germani de la Real Madrid, Toni Kroos şi Antonio Rudiger, se vor prezenta mai târziu la lotul lui Nagelsmann pentru EURO 2024, turneu care va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie, situaţie valabilă şi pentru toţi jucătorii germani de la Dortmund care vor fi chemaţi la naţională.

Nagelsmann, care va anunţa lotul pentru EURO 2024 în data de 16 mai, a convocat un singur jucător de la Borussia Dortmund la ultima acţiune, în martie, pe atacantul Niclas Fullkrug.

Borussia Dortmund ocupă doar locul al cincilea în Bundesliga, dar calificarea în finala Champions League este o mare performanţă, care l-ar putea determina pe Nagelsmann să convoace şi alţi jucători la prima reprezentativă, mai ales că UEFA a anunţat că loturile vor fi formate din 26 de jucători.

Nagelsmann va putea conta, însă, în acest stagiu de pregătire pe jucătorii de la Bayern Munchen, eliminată de Real Madrid. Eşecul bavarezilor a venit şi cu alte costuri, Gnabry accidentându-se din nou la tendon, iar Leroy Sane agravându-şi o problemă la inghinali. Nici Jamal Musiala nu este în cea mai bună formă fizică.

De la Bayern, doar portarul Manuel Neuer, fundaşul dreapta Joshua Kimmich şi mijlocaşul Musiala se pot considera titulari în Mannschaft înaintea meciului de debut la EURO 2024, contra Scoţiei, la Munchen, pe 14 iunie. Veteranul Thomas Muller a făcut şi el parte din lotul echipei naţionale la ultima acţiune.

Bayer Leverkusen, proaspăta campioană a Bundesligii, va juca finala Cupei Germaniei cu echipa de ligă secundă FC Kaiserslautern, pe 25 mai, astfel că fotbalişti precum Florian Wirtz, Jonathan Tah sau Robert Andrich s-ar putea prezenta cu întârziere la echipa naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.