Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internaţionalul sud-african Duane Vermeulen îşi încheie activitatea competiţională

quinzemondial.com
rugby

Duane Vermeulen (37 de ani), component de bază al naţionalei de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en titre, a anunţat că pune punct carierei competiţionale, informează Federaţia sud-africană de rugby, scrie AFP.

Trecut pe la Toulon (2015-2018), Vermeulen (76 de selecţii din 2012) şi-a trecut în palmares al doilea titlu mondial consecutiv cu Springboks, după finala câştigată cu Noua Zeelandă (12-11), la CM 2023 din Franţa, potrivit Agerpres.

"Duane va fi considerat pentru totdeauna unul dintre cei mai duri bărbaţi din rugby-ul sud-african. Nu a fost doar o forţă formidabilă pentru Springboks, a fost şi un jucător complex, care mereu a dat pe teren ce a avut mai bun", a spus preşedintele SARU, Mark Alexander.

"A fost un lider, a purtat banderola de căpitan în patru meciuri şi se retrage ca număr 8 cu cele mai multe selecţii la prima reprezentativă", a adăugat acesta.

După ce a jucat pentru două francize din Super Rugby Cheetahs, Stormers şi Bulls, Vermeulen a purtat şi culorile francizei irlandeze Ulster (2021-2023) sau ale clubului japonez Kubota Spears (2018-2020).

În trei sezoane cu Toulon, a ajuns de două ori în finala campionatului francez, pierzând cu Racing 92 (2016) şi Clermont (2017).

Pe parcursul carierei sale, a câştigat şi titlul de cel mai bun jucător sud-african al anului de două ori (2014 şi 2020).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.