Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internele au prins în flagrant 124 de români și au acordat amenzi de 700.000 de euro

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că poliţiştii şi jandarmii au aplicat sâmbătă peste 10.000 de sancţiuni în valoare de circa 3,6 milioane lei, iar 600 de permise de conducere şi 222 de certificate de înmatriculare au fost reţinute.

„Sâmbătă, 29 ianuarie a.c., structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat la nivelul întregii ţări pentru prevenirea şi combaterea faptelor nelegale şi au asigurat intervenţia în cazul unor situaţii de pericol pentru cetăţeni. Astfel, angajaţii MAI au intervenit la 4.224 de evenimente, dintre care 2.419 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.805 situaţii de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical”, arată comunicatul de presă al MAI.

Infracţiuni sesizate sau constatate

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie au fost sesizate 713 posibile infracţiuni, aproape jumătate dintre acestea fiind contra patrimoniului.

Poliţiştii au prins în flagrant 124 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 138 de fapte penale, şi au depistat 4 persoane urmărite naţional sau internaţional.

De asemenea, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 5 autori de infracţiuni.

În urma activităţilor desfăşurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 17 persoane.

Sancţiuni contravenţionale aplicate

La misiunile desfăşurate, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 10.721 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 3,6 milioane de lei. De asemenea, în urma acţiunilor care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, au fost reţinute 645 permise de conducere şi 222 certificate de înmatriculare.

Intervenţii în situaţii de urgenţă şi persoane salvate

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane şi s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 1.350 de persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane. De asemenea, poliţiştii au intervenit pentru a salva o persoană care intenţiona să îşi ia viaţa.Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecţie, au fost transmise şi 6 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

Controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă

În cursul zilei de sâmbătă, angajaţii IGSU au efectuat 26 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 99.390 de persoane şi de 32.231 mijloace de transport. Totodată, poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 225.060 lei, conchide sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.