Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internele descind la mafia pomilor de Crăciun

ROMSILVA
brazi

Echipe operative mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în cooperare cu alte instituții ale statului, acționează zilnic, la nivel național, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi

În perioada 11-13 decembrie, peste 2.400 de polițiști, alături de jandarmi, polițiști de frontieră, dar și reprezentanți ai gărzilor forestiere, ROMSILVA și ocoalelor de regim, au efectuat controale, la nivel național, pentru depistarea și sancționarea încălcărilor legale, având în vedere că, în această perioadă a anului, se înregistrează o intensificare a activității ce vizează fondul forestier.

Astfel, pe parcursul celor trei zile, ca urmare a misiunilor și controalelor efectuate, au fost constatate 131 de infracțiuni și au fost aplicate 4.437 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 210.000 de lei, 186 dintre acestea fiind la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsuri complementare la sancțiunile aplicate de echipele operative, s-a confiscat material lemnos în valoare de aproximativ 240.000 de lei, brazi, în valoare de peste 117.000 de lei, precum și 4.869 de kilograme de cetină.

Misiunile structurilor Ministerului Afacerilor Interne continuă și vor fi intensificate în perioada următoare pentru prevenirea, depistarea și sancționarea faptelor ce contravin legii și prin care se prejudiciază patrimoniul forestier al statului.

Încurajăm cetățenii să vină în sprijinul nostru și să semnaleze autorităților orice abatere pe care o sesizează, fie că e vorba de transport ilegal de material lemnos sau alte activități care ridică suspiciuni cu privire la legalitatea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.