Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internele, umilite de Poliția Locală

gandul.info
politie

National:

Politisti, jandarmi, pompieri si alte zeci de mii de cadre sunt in pragul „apoplexiei”, dupa ce in sistem a rabufnit, zilele acestea, adevarul despre diferentele salariale uriase dintre membrii a diverse structuri. Si umilinta indurata de catre angajatii Ministerului de Interne este cu atat mai mare cu cat cei care le fac „sac” cu fluturasii de salarizare pe la nas nu sunt sereisti, sepepisti sau cine stie ce spioni ai SIE, ci „gardienii publici” de la structurile de Politie Locala.
Care, cel putin in cazul unor municipii precum Constanta sau a anumitor sectoare bucurestene au ajuns sa castige mai mult decat politisti cu o cariera impresionanta in spate si cu zeci de misiuni operative rezolvate la activ.
Asta desi, fara nicio suparare pentru nimeni, nu exista termen de comparatie intre complexitatea si riscul activitatii politistilor „pe bune” si a celor de la Locala. Desigur, este meritul reprezentantilor celor din urma ca au reusit sa-si apere atat de bine interesele, desi, probabil, si in cadrul structurilor de Politie Locala exista „falii” insemnate, cei mai „in vana” financiar fiind cei care au atributii pe linie de control. Insa, totusi, care mai este atunci „statutul special” al unui politist, jandarm, pompier sau salvator SMURD care isi risca viata in misiuni operative, daca acestia, in cel mai fericit caz, de-abia se apropie cu veniturile nete lunare incasate de „colegii” de pe langa primarii (…)
Exod in sistem
In ultima vreme, tot mai multi oameni cu experienta in sistem, mai ales din Ministerul de Interne sau cel al Apararii au ajuns sa se zbata sa se transfere, dar culmea, nu la o alta structura din aceeasi institutie, ci viseaza sa se bage „sluga la stapan” la Politia Locala de pe langa vreo primarie importanta.
Si acest exod este intr-un fel de inteles daca ne gandim ca „localii” au ajuns sa aiba salarii mai mari decat politistii din strada. Ca sa nu mai vorbim de „greucenii” care au prins locuri la Directiile de Control, ca aici vorbim deja de un alt nivel, similar celor din serviciile secrete.  Insa si mai relevante sunt nenumaratele exemple a celor care au calitate de inspectori locali la Politia Locala si au salarii frumusele, la Constanta plecand de la 3.100 lei in sus iar la Bucuresti de la 3.600 lei. Iar situatia este similara in cam toate marile orase, la aceste salarii de baza mai adaugandu-se si norma „universala” de hrana de 990 lei. Asta in conditiile in care, in politie, indiferent ca esti ofiter sau subofiter, ti se calculeaza norma de hrana in functie de zilele lucratoare, existand astfel situatii in care politistii „pe bune” nu pupa neam norma incasata de cei de la structurile de Politie Locala. Oricum, bataia cea mai mare pentru a prinde un loc la Politia Locala este la Serviciile de disciplina in constructii, protectia mediului, activitati comerciale, control lucrari sau, nu-i greu de banuit de ce, control comercial. Oricum, toti cei care erau la disciplina in constructii sau la alte servicii au trecut in corpore la Politia Locala, avand salarii foarte mari, basca norme de hrana si tot felul de alte sporuri.

Ziarul Financiar:

Campania electorală, toamna 2016, PSD/ALDE: multinaţionalele scot profituri de miliarde din România (nici nu mai contează dacă sunt lei sau euro, că oricum lumea nu face diferenţa), în timp ce românii sunt plătiţi cu salarii mizerabile, iar antreprenorilor români li se închid companiile.
Cioloş şi Iohannis nu sprijină deloc capitalul românesc, iar Soros plăteşte ONG-urile să protesteze împotriva celor care ţin cu România.
Dacă venim la putere (spuneau cei de la PSD/ALDE) vom impozita multinaţionalele, vom mări redevenţele, vom scăpa firmele româneşti de prigoana Fiscului, vom dezvolta capitalul românesc prin comenzi interne, vom majora salariile şi pensiile, ca toată lumea să traiască bine, nu numai multinaţionalele sau cei care lucrează acolo, denumiţi corporatişti (...)
Francois Hollande a venit în România să deschidă uşa şi să facă lobby în cel mai pur sens al cuvântului pentru achiziţia de elicoptere făcute la Braşov de către Airbus. Ambasadele Franţei şi Germaniei s-au dus la premierul Grindeanu tot cu această solicitare, alături de un oficial Airbus Helicopters.
La polul opus, premierul Grindeanu s-a dus în Europa cu „traista” plină cu zacuscă şi dulceaţă.
Ambasadorul american la Bucureşţi, Hans Klemm, s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, pentru a discuta crearea Fondului Suveran. Acest Fond va da de lucru, milioane de euro şi bancherilor, avocaţilor şi consultanţilor străini.
Unde sunt 10 miliarde de euro, este business pentru toată lumea, inclusiv pentru americani, germani, francezi etc.
Aşa cum a fost business pentru ei la Fondul Proprietatea, entitate administrată de Franklin Templeton, o companie americană. Pentru cei care nu ştiu, principalul acţionar al Fondului Proprietatea, unde statul român a  pus banii şi activele, este fondul de investiţii american Elliot.
Deci americanii nu au o problemă să vândă serviciile companiilor lor statului român.
Dacă tot PSD/ALDE şi premierul Grindeanu vor să susţină capitalul românesc, nu din vorbe sau din cuvinte scrise într-un program de guvernare plin cu de toate, măcar la fiecare chemare/vizită externă să se ducă şi să obţină contracte pentru companiile româneşti. Nu cred că Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a vândut ceva lui Donald Trump, poate invers.
Când ambasadorii Franţei, Germaniei, SUA vin la Palatul Victoria, la Parlament, la Dragnea şi Tăriceanu, chiar la Palatul Cotroceni pentru discuţii legate de politica internă, externă, de înzestrare a armatei etc., măcar să plece cu nişte pliante cu ce mai produce România.
Dacă eu cumpăr avioane şi elicoptere de la tine, măcar să cumperi şi tu nişte vagoane de la mine, aşa, la schimb.
Dar pentru acest lucru, Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu şi toţi ceilalţi miniştri ar trebui să ştie ce se mai produce prin România ca să ştie ce să vândă, dincolo de Dacia, de care a auzit toată lumea.

Evenimentul Zilei:

Mass media lituaniană a fost inundată, la scurt timp după sosirea trupelor germane din grupul de luptă cadru al NATO pentru reasigurare, apărare și descurajare în Lituania, cu emailuri otrăvite în baza cărora rezulta faptul că soldați germani ar fi violat o minoră lituaniană. O parte din mass media vizată de această informație a difuzat-o imediat după 14 februarie când au primit-o. Poliția din Vilnius a negat existența vreunei fapte de această factură și a demarat o cercetare pentru a identifica sursa acestor alegații de presă.

Și purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării a fost nevoit să nege întreaga tărășenie odată ce nu există nici o victimă, nici un martor și nici un autor al știrii false difuzate din surse ruse. Dezinformarea este una de tip cunoscut părții germane care a fost confruntată cu un atac similar în urmă cu un an și jumătate, un incident care a zgâlțâit scaunul Cancelarului Angela Merkel. Este vorba despre așa numitul caz Lisa, despre care presa rusă a scris că e o minoră germană de origine rusă în vârstă de 13 ani a fost violată de către imigranți arabi din Germania. Rezultatul investigației a dezvăluit falsul, fata nu avea 13 ci 17 ani, fusese la prietenul său cu care petrecuse noaptea, și de la o minciună trasă părinților presa rusă a inflamat cazul. Mai mult, chiar instituțiile de presă ruse au fost sancționate de audiovizualul german pentru inflamarea minorității ruse din Germania și orchestrarea unor proteste soldate cu spargeri de ferestre ale unor magazine.
Oficialii NATO susțin că Germania este cea mai prezentă țintă a propagandei, dezinformării, măsurilor active dar chiar și a celorlaltor metode ale războiului informațional din cauza poziției extrem de prezente și vizibile a Germaniei în criza din Ucraina, a susținerii sancțiunilor împotriva Rusiei și a desfășurării trupelor Germane în Lituania, luna trecută, ca parte a efortului NATO de apărare și descurajare ca răspuns la anexarea Crimeii de către NATO și agresiunii militare din Estul Ucrainei. Dealtfel, NATO are o întreagă listă de atacuri ruse și măsuri active împotriva statelor membre ale Alianței obiectivul fundamental fiind acela de a redesena opinia publică anti-americană, pe cea susținătoare a rupturii transatlantice și stârnirea discordiei între statele aliate europene.
Nu mai demult decât în decembrie, șeful serviciilor britanice de spionaj, Alex Younger, în primul său discurs amplu, a acuzat Rusia de lansarea războiului hibrid sub forma componentei sale informaționale. Marea Britanie și Occidentul sunt subiectul acestor măsuri care reprezintă amenințări grave la adresa securității și a sistemelor lor politice, presate cu precădere de propaganda și atacuri cibernetice ruse.
Cehia, Finlanda, SUA, Polonia sunt alte state care au rapoarte importante publice ale serviciilor de informații legate de acțiunile de dezinformare ale Rusiei. La rândul ei, România a fost ținta a măcar două atacuri informaționale, cel intitulat traficanți români de arme livrează carabine de război teroriștilor occidentali, iar un altul vizând preinsul transfer de armament nuclear american din Turcia în România.

RFI:

Rusia, prin vocea ministrului ei de externe Serghei Lavrov, pledează pentru "o nouă ordine mondială, democratică şi justă". Prezent la Conferinţa pe tema securităţii de la München, Serghei Lavrov a ţinut să sublinieze că lumea intră într-o nouă epocă, "post-vest".
Într-un fel Rusia decretează sfîrşitul globalizării şi al influenţei occidentale în lume. Sintagma utilizată de Serghei Lavrov, "post-vest" este de fapt sinonimă cu alta, care circulă şi mai des: "post-Occident". Din punctul de vedere al unor ţări precum Rusia şi China (dar pe listă figurează şi multe altele precum Iranul şi Turcia), lumea occidentală a intrat într-o fază de declin ceea ce nu-i mai justifică rolul de leadership.
Occidentului i se contestă autoritatea sub toate formele, economică, politică, militară şi morală. In mod paradoxal, în ultimul timp, dinspre ţări care detestă democraţia au fost lansate mesaje în apărarea unor valori pe care tot Occidentul le-a impus. China de exemplu reproşează Statelor Unite că vor să limiteze sfera liberului-schimb, Iranul le reproşează tot americanilor că limitează libera circulaţie a persoanelor iar acum Rusia vrea mai multă "democraţie" şi "justiţie" pe plan internaţional.
De fapt, noul preşedinte american Donald Trump este perceput ca fiind primul lider de la Casa Albă care anunţă epoca "post-occidentală". Contradicţiile sale, stilul său incoerent, lipsa sa de profesionalism, tentaţia izolaţionistă, precum şi alte incertitudini cu care a venit Trump în prim-planul scenei politice mondiale îi determină pe ruşi şi pe chinezi în special să considere că este momentul să ocupe locul lăsat vacant de America în materie de leadership. Intr-un interviu acordat recent cotidianului Le Figaro, Mahathir Mohamad, în vîrstă de 91 de ani, considerat părintele fondator al Malaeziei moderne, declară, cu inflexiuni de înţelept, că dominaţia mondială a Occidentului se apropie de sfîrşit, şi că descompunerea Uniunii Europene este evidentă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.