Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internetul în Ucraina prezintă întreruperi în timp ce trupele rusești avansează

internet

Conectivitatea internetului în Ucraina a fost afectată de invazia rusă, în special în sudul și estul țării, unde luptele au fost cele mai intense, au declarat sâmbătă observatorii de internet, citați de Reuters și preluat de mediafax.

Forțele rusești au capturat sâmbătă orașul Melitopol din sud-estul Ucrainei, a anunțat agenția rusă de știri Interfax, în timp ce Moscova a lansat atacuri cu rachete de croazieră și artilerie asupra mai multor orașe, inclusiv asupra capitalei Kiev.

Conectivitatea la GigaTrans, principalul furnizor de internet din Ucraina, a scăzut la sub 20% din nivelurile normale înainte de a reveni la niveluri mai ridicate în primele ore ale dimineții de vineri, potrivit observatorului de blocaje pe internet NetBlocks.

"În prezent, observăm conectivitatea națională la 87% din nivelurile obișnuite, o cifră care reflectă întreruperile de servicii, precum și fuga populației și închiderea locuințelor și a întreprinderilor din dimineața zilei de 24", a declarat pentru Reuters Alp Toker, director al NetBlocks.

Observatorul Monash IP din Australia a declarat că, până în prezent, cartierul Obolonskyi din Kiev și zonele centrale din Harkov, în estul Ucrainei, au prezentat semne clare de întrerupere a internetului.

Alte anomalii s-ar putea datora pur și simplu faptului că unele persoane s-au îndepărtat de computerele lor, de exemplu, părăsind orașele, a declarat Simon Angus, profesor asociat de economie, care este directorul observatorului.

Între timp, oficialii ucraineni au făcut publice mai multe informații despre o presupusă operațiune de spionaj cibernetic din Belarus despre care au spus că viza conturile personale de e-mail aparținând forțelor de la Kiev.

Într-o postare pe Facebook, echipa ucraineană de intervenție în caz de urgență informatică a declarat că hackerii au vizat nu doar ucraineni, ci și polonezi, ruși și belaruși, inclusiv mai multe organizații media din Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.