Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpol ne lămurește: De ce Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate abia acum, câte case aveau și dacă fiica fostului ministru va fi crescută în pușcărie

captura OIJ
Udrea interpol

Şeful biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a anunţat joi că Elena Udrea şi Alina Bica se află în acest moment în arest preventiv pentru două luni în centrul penal Vilma Curling în aşteptarea procesului de extrădare.

"De obicei, odată ce efectuăm arestarea, guvernul care o cere are două luni la dispoziţie pentru a finaliza toate formalităţile necesare. Totuşi, cele două persoane reţinute au dreptul să facă recurs pentru ca procesul să nu fie dus până la capăt", a declarat Chinchilla, într-o conferinţă de presă difuzată pe canalul Agenţiei de Investigaţii Judiciare din Costa Rica.

Citește și: Anunț îngrijorător venit din partea președintelui: ”Suntem pe ultima poziție din Uniunea Europeană”

Oficialul costarican a adăugat că a avea un copil nu reprezintă un obstacol pentru finalizarea procesului de extrădare "cel puţin până în acest moment".

Înainte de a fi reținute de Interpol, Udrea și Bica au fost mult timp supravegheate. Ele au tot schimbat locuințele și s-au mutat când în Curridabat, când în Escazú sau Sabana, locuind în mai multe case, conform lui Chinchilla.

Citește și: Demisie în USR! De ce s-a recurs la acest gest

Şeful biroului Interpol Costa Rica a precizat totodată că "la final de august, început de septembrie" un judecător costarican a validat mandatul internaţional de arestare iar în perioada care a urmat până la reţinere s-a realizat o supraveghere tipică pentru aceste cazuri.

Potrivit site-ului semanariouniversidad.com, care citează biroul de presă al Ministerului de Justiţie din Costa Rica, în cazul Elenei Udrea o asistentă socială i-a explicat acesteia posibilitatea de a fi mutată într-un sector pentru mamă şi copil, pentru a putea fi cu bebeluşul său, însă, pentru moment, aceasta nu a indicat dacă va solicita acest transfer.

Citește și: Milioane de români sunt VIZAŢI! Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, detalii bombă despre noua TAXĂ AUTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.