Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpolul a respins cererea Ecuadorului de localizare şi arestare a fostului preşedinte Rafael Correa

interpol

Interpol a respins miercuri cererea Ecuadorului de localizare şi arestare a fostului preşedinte Rafael Correa, căutat de justiţia ecuadoriană pentru presupusa implicare în sechestrarea unui politician de opoziţie în 2012, transmite Xinhua preluată de Agerpres.

Interpol a comunicat că, după o examinare atentă a cazului, a concluzionat că solicitarea venită de la Quito 'nu este compatibilă' cu obligaţia organizaţiei de a asigura o cooperare eficientă între instituţiile de poliţie din diferite ţări ale lumii.

Rafael Correa, care trăieşte în Belgia după ce şi-a încheiat mandatul, este căutat în legătură cu tentativa de răpire a unui rival politic, o acuzaţie despre care fostul preşedinte afirmă că este menită să-l îndepărteze din politică.

Curtea Naţională de Justiţie (CNJ) a Ecuadorului, care emisese cererea în iulie, a confirmat că a primit răspunsul organizaţiei internaţionale de poliţie. CNJ consideră însă că decizia încalcă regulile interne ale Interpol şi ar trebui reexaminată.

Rafael Correa, care a condus Ecuadorul între 2007 şi 2017, declara anterior că se aşteaptă ca Interpol să respingă cererea CNJ, având în vedere natura 'evident politică a cazului'.

'Cazul Balda', aşa cum este cunoscut în media în Ecuador, se referă la Fernando Balda, fost membru al Alianţei progresiste PAIS, partidul fondat de Correa şi aflat încă la guvernare.

Balda s-a alăturat ulterior opoziţiei, militând activ împotriva lui Correa şi colaborând cu grupări de extremă dreapta din Columbia.

Fernando Balda a reclamat faptul că, în 2012, cinci persoane l-au forţat să intre într-o maşină, dar poliţia columbiană a reuşit să intercepteze autovehiculul. El i-a acuzat pe Correa şi serviciul de informaţii al acestuia că au ordonat atacul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.