Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție cu CÂNTEC - Polițist SĂLTAT de DIICOT pentru trafic de influență

enational.ro
DIICOT

Procurorii DIICOT au reținut doi bărbați, între care un fost polițist, pentru cumpărare și trafic de influență. Cei doi sunt cercetați și pentru trafic de persoane și proxenetism, polițistul fiind acuzat că s-ar fi folosit de relațiile sale din IGPR pentru a furniza informații grupului infracțional, scrie Mediafax.

Procurorii DIICOT au reținut doi bărbați, Marian Tudorache, pentru săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influență şi Cătălin Chiță pentru două infracţiuni de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, sunt indicii că Marian Tudorache (zis Becu) ar fi promis și oferit bani lui Cătălin Chiță (fost polițist), în perioada mai 2016-februarie 2017 astfel încât să convingă mai mulți șefi din cadrul Inspectoratului General de Poliție Română (IGPR) să transfere un șef la un post de poliție din Teleorman în altă funcție din cadrul IGPR.

„Totodată din probele administrate în cauză rezultă că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul Tudorache Marian a promis și dat sume de bani inculpatului Chiță Marius Cătălin, care l-a lăsat să creadă că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume pe de-o parte să acceseze bazele de date DEPABD pentru obținerea unor informații despre date cu caracter personal, iar pe de-o altă parte să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție, într-o altă funcție din cadrul IGPR- Directia Poliție Transporturi”, mai arată DIICOT.

Cu ocazia anchetei, s-a stabilit că persoana faţă de care s-au efectuat verificări în bazele de date DEPABD a fost martor, în anul 2008, într-un caz de trafic de persoane, precum şi că de la aceeași stație de lucru și cu aceeași parolă, au fost verificate datele de stare civilă ale mai multor femei.

„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că inculpatul Chita Cătălin, fost poliţist, l-a ajutat în mod sistematic pe inculpatul Tudorache Marian, folosindu-se de relaţiile sale din poliţie, i-a oferit informaţii despre concurenţa în ceea ce privește reţelele adverse de crimă organizată și chiar a determinat diverși poliţiști să folosească neautorizat bazele de date, obţinând astfel informaţii pe care i le-a transmis acestuia. Menţionăm faptul că inculpaţii Tudorache Marian şi Chiță Cătălin Marius sunt cercetaţi de către DIICOT- Structura Centrală, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor”, mai arată DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Faţă de Tudorache Marian s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai mulţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei activități infracționale, acționând în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Spaniei.

„Totodată, s-a reţinut faptul că începând cu anul 2013 și până în prezent, inculpatul a transferat din Cehia și Spania în România, atât personal cât și prin societăți de transfer monetar, folosind persoane interpuse și intermediari, sume de bani obținute din trafic de persoane și proxenetism, având ca scop însușirea acestora precum și ascunderea provenienței ilicite a banilor, prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile. Faţă de inculpatul Chiță Cătălin Marius s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a sprijinit grupul infracțional organizat constituit de către inculpatul Tudorache Marian, la care au aderat și alţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor pe teritoriul României, prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile”, mai arată DIICOT.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze .

Aceștia urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar sub puterea căreia se află, cu măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.