Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție în FORȚĂ în Maroc - Profesori GONIȚI cu tunurile de apă, în timpul unei manifestații

operationworld.com
Maroc

Forţele de ordine marocane au dispersat în noaptea de sâmbătă spre duminică o manifestaţie a tinerilor profesori angajaţi pe bază de contract în învăţământul de stat, care intenţionau să campeze în faţa clădirii Parlamentului din Rabat pentru a cere condiţii de lucru mai bune, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

În seara zilei de sâmbătă, mai multe mii de persoane manifestau în centrul oraşului Rabat, pentru a cere contracte permanente în cadrul sistemului de învăţământ naţional. Manifestanţii, bărbaţi şi femei cu vârste între 20 şi 30 de ani, unii îmbrăcaţi în bluze albe şi cu rucsacuri mici pe spate, au defilat toată după-amiaza de sâmbătă în calm pe străzile capitalei marocane, cu slogane precum "libertate, demnitate, justiţie socială".

Citește și: Niculae Bădălău a EXPLODAT după ce a fost atacat în plină stradă: 'Nu putem accepta să fie folosite asemenea 'injective'

Odată cu instalarea nopţii, manifestanţii şi-au aprins telefoanele mobile şi câteva lumânări, înainte de a instala o mare tabără improvizată în faţa Parlamentului.

Forţele de ordine i-au dispersat cu bastoane şi tunuri de apă, după mai mult de două ore de negocieri în timpul cărora manifestanţii au refuzat să plece.

Cei 55.000 de profesori angajaţi pe bază de contract din Maroc manifestează regulat de mai multe luni pentru a cere un statut al funcţionarilor în cadrul sistemului de educaţie naţională şi a protesta împotriva politicii de "recrutare pe bază de contract", în vigoare din 2016.

Tinerii profesori au prevăzută o nouă manifestaţie duminică, la Rabat, organizată de mai multe partide şi sindicate împotriva legii-cadru asupra învăţământului şi contra privatizării învăţământului public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.