Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenția Prefectului: ultimatum pentru Nicușor Dan în scandalul documentelor false (surse)

toni grebla

Urmare a dezvăluirilor de ieri, sursele noastre din Primăria Capitalei ne-au confirmat problemele majore cu care se confruntă Nicușor Dan.

Astfel, responsabili din aparatul de specialitate al Municipalității susțin că, urmare a scandalului de presă, Prefectul Capitalei ar fi trimis deja o somație Primarului General, solicitându-i să pună la dispoziția reprezentantului Guvernului în teritoriu documentațiile Planurilor Urbanistice Zone Construite Protejate, adoptate de Consiliul General în urmă cu 23 de ani.

Dacă se confirmă informațiile conform cărora edilul ar fi transmis către instanță, în fals, presupusele anexe ale Hotărârii CGMB, atunci drumul către suspendarea acestora, urmate de o anchetă penală va fi deschis. Deja presiunea celor cu interese în domeniu a crescut, dat fiind că inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții ar fi invalidat legalitatea adoptării respectivei Hotărâri, care în arhiva PMB nu ar fi însoțită nici de avizele procedurale necesare, dar nici măcar de anexele propriu-zise cu reglementările specifice ale respectivelor PUZ-uri.

Or, eventuala tentativă de a induce în eroare judecătorii, sesizați de un ONG cu privire la acest subiect, devine un temei pentru o anchetă. Situația poate justifica fermitatea cu care Prefectul Toni Greblă a acționat, în contextul în care principala sa atribuție este verificarea legalității actelor administrative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.