Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție dificilă pentru salvamontiști: Un schior s-a accidentat într-o zonă cu risc de avalanşă

Salvamont
salvamont

Un bărbat care schia în afara pistelor, sâmbătă, pe Domeniul Şureanu, în Munţii Sebeşului, s-a accidentat, acţiunea de extragere a acestuia de către salvamontişti fiind una dificilă, deoarece zona în care s-a produs accidentul este cu risc de avalanşă, potrivit Agerpres.

"O persoană care schia off-piste s-a accidentat, existând suspiciunea unei fracturi de tibie. Locul accidentului este în afara pârtiilor, undeva sub Vârful Şureanu. Salvatorii montani cooperează la această acţiune de extracţie din teren accidentat cu un coleg de la Salvamont Baia Mare, aflat în timpul liber, personal de la Domeniul Schiabil Şureanu şi cu jandarmii montani care sunt de serviciu", a transmis Serviciul Public Salvaspeo Salvamont Alba.

Potrivit salvamontiştilor, acţiunea este una dificilă deoarece zona este cu risc de avalanşă.

"Pentru a scoate victima din zona cu risc de avalanşă, salvamontiştii au făcut puncte de amaraj în zăpadă, de unde efectuează lansări succesive ale tărgii cu accidentatul învelit în folie Sirius, pentru a-l feri de hipotermie, până în pădurea de sub locul periculos. De acolo, au posibilitatea de a trece la transportul cu snowmobilul pe o potecă, până la pârtiile de schi şi, apoi, la punctul de prim ajutor Salvamont, unde se va aştepta sosirea echipajului ambulanţei SMURD", au precizat cei de la Salvamont.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.