Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție FULGER după sesizarea CCR de către Guvern - Opoziția sare în apărarea lui Iohannis și arată cu degetul spre Dragnea

www.ccr.ro
CCR

Şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea, încearcă să utilizeze CCR ca instrument politic, consideră preşedintele USR, Dan Barna, în contextul sesizării de către Guvern la Curtea Constituţională a unui posibil conflict în cazul remanierii de la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

"Din păcate, am văzut în aceşti doi ani în care PSD a transformat România în acaretul personal că se încearcă în mod repetat utilizarea CCR nu în tranşarea conflictelor de constituţionalitate, aşa cum ar fi normal şi firesc, ci în tranşarea de fapt a disputelor şi a conflictelor de politică internă şi de incompetenţă de guvernare a PSD. Şi această sesizare (...) este exact în aceeaşi notă, în care Liviu Dragnea încearcă, cum a fost şi în cazul Kovesi, să utilizeze CCR ca instrument politic, dincolo de rolul acesteia de a lămuri înţelesul legilor. Pentru că o Curte constituţională are exact acest atribut şi doar acest atribut, nu are atribut de legiferare şi în niciun caz nu are atribut de guvernare", a afirmat vineri, la RFI, Dan Barna.

Liderul USR susţine că propunerile făcute de PSD la Transporturi şi Dezvoltare "sunt departe de minima calitate", iar preşedintele Iohannis a transmis explicit că "s-a săturat de penali şi incompetenţi în funcţii publice".

"Preşedintele Iohannis nu a făcut altceva decât să transmită mesajul că propunerile pe care le face PSD sunt departe de minima calitate, de minima moralia de care o societate are nevoie în momentul în care urmează să preluăm preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi cele două nominalizări sunt, din punctul meu de vedere, cel puţin domnul Drăghici are probleme de notorietate în dosarul penal legat de utilizarea banilor publici de la partid pentru achiziţii personale, limuzine şi alte lucruri, presa a scris despre ele în mod detaliat. Doamna Vasilescu este plimbată aşa, ca un fel de moaşte sfinte pe la diverse ministere, dacă nu se pricepe la Transporturi, hai, poate se pricepe la Dezvoltare. Adică ideea aceasta de a guverna cu marionete incompetente este pur şi simplu distrugătoare pentru imaginea pe care România poate să o aibă preluând preşedinţia (Consiliului Uniunii Europene - n.r.) de la 1 ianuarie. Dacă ne uităm în declaraţiile din zilele trecute în care a spus, neîntâmplător, că s-a săturat şi el, ca şi milionul de cetăţeni care a semnat pentru 'fără penali', şi citez din ce a spus preşedintele, s-a săturat 'de penali şi incompetenţi în funcţii publice', eu spun că argumentele sunt destul de explicite", a adăugat Dan Barna.

El a menţionat că Opoziţia ia în calcul să depună săptămâna viitoare o moţiune de cenzură.

"Practic orice membru al acestui Guvern PSD am lua în discuţie, vom găsi elemente care-l fac, să spun, incompatibil cu funcţia de ministru al unui stat european important cum este România şi cum ne dorim să rămână România şi nu la marginea Europei, acolo unde a fost târâtă de Liviu Dragnea şi Popescu-Tăriceanu. Aici într-adevăr orice ministru am lua în calcul vom găsi suficiente argumente că n-ar trebui să fie ministrul României, pentru că acest Guvern al României este de fapt guvernul unipersonal Liviu Dragnea. Este o realitate foarte amară pentru noi şi ceea ce s-a întâmplat acum două zile în Camera Deputaţilor este exact mesajul de speranţă şi încredere de care societatea are nevoie - că zilele acestui Guvern şi acestei autocraţii pe care Liviu Dragnea a impus-o în România de doi ani se apropie accelerat de sfârşit. Faptul că nu mai există o majoritate la Camera Deputaţilor este un element foarte important pentru ceea ce urmează să se întâmple în zilele următoare, este un element încurajator pentru moţiunea de cenzură pe care o vom depune săptămâna viitoare", a conchis Dan Barna.

Citește și: EXCLUSIV Sesizarea trimisă de Dăncilă la CCR în criza remanierii

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi (Mircea Drăghici) şi Dezvoltare Regională (Lia Olguţa Vasilescu).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.