Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţie şocantă în scandalul interceptărilor: Decizia CCR, influenţată de RUSIA

F. P.
rusia romania

Decizia CCR de a declara neconstituţionale interceptările realizate de SRI în dosarele penale stârneşte dezbateri aprinse. Dacă şeful SRI a lansat o afirmaţie extrem de dură, afirmând că judecătorii CCR afectează securitatea naţională, un ONG plusează şi afirmă că decizia Curţii Constituţionale este influenţată de Rusia.

Într-un comunicat intitulat "Hotărârea CCR: Rusia, sateliţii şi partenerii săi mută decisiv în raport cu România", Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) solicită interzicerea implicării politicului în nominalizarea membrilor CCR.

"Intr-un context de securitate european si global extrem de tulbure, alunecos si primejdios, credem ca hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) nu are doar o miza interna, ci este si o miscare decisiva a Rusiei si a partenerilor sai pe tabla de sah din regiune.

La nivel local sunt DOAR razboaie personale, interese directe ale diversilor actori, precum si multe orgolii, insa Romania trebuie sa fie extrem de vigilenta in ceea ce priveste securitatea: NU distrugi securitatea in aceste vremuri, ci intaresti parghiile de control si verificare.

Astfel, propunem, sau cel putin speram, ca Prim-ministrul Dacian Ciolos sa readuca astazi Romania pe harta euroatlantica.

De asemenea, solicitam Parlamentului Romaniei intarirea controlului civil asupra Serviciului Roman de Informatii (SRI) printr-o comisie parlamentara comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI formata din 21 de membri, nu din numai 9 membri cum este in prezent, membri care sa nu aiba voie la al doilea mandat, nicidecum la peste 20 de ani de cand au calitatea de membri!!

In ceea ce priveste componenta CCR, solicitam schimbarea modalitatii de nominalizare a membrilor CCR astfel incat sa evitam deciziile influentate politic ale CCR, avand in vedere rolul esential al CCR in democratie. Astfel, implicarea politicului in nominalizarea membrilor trebuie interzisa", precizează AID.

Vezi şi: Şeful SRI reacţionează: CCR afectează securitatea naţională

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.