Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţii ale ISU Timiş, după ploile torenţiale

inundatii

Intervenţii ale ISU Timiş, după ploile torenţiale.

Pompierii timişeni au intervenit, în urma fenomenelor meteorologice de duminică după-amiaza, pentru degajarea unui copac pe o stradă din municipiul Timişoara şi pentru evacuarea apei din mai multe curţi, case şi obiective socio-economice din Sânnicolau Mare, conform Agerpres.

Biroul de presă al ISU Timiş a informat că au fost vizate de codul roşu de fenomene periculoase localităţile Sânnicolau Mare, Dudeştii Vechi, Cenad, Saravale, Beba Veche şi Valcani.

S-au dispus mai multe măsuri, printre care transmiterea unui mesaj RO-ALERT de avertizare a populaţiei din zonele vizate; s-a activat creşterea capacităţii operaţionale nivel IV la Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare; au fost înştiinţate autorităţile din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situaţii de urgenţă, precum şi alte autorităţi cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Ulterior, ISU Timiş a anunţat că s-a intervenit în oraşul Sânnicolau Mare pentru evacuarea apei din şase curţi, cinci case, un demisol şi cinci beciuri inundate şi din două obiective socio-economice.

Pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă au acţionat 32 de subofiţeri cu şase autospeciale de intervenţie echipate cu patru electropompe, două motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă şi trei generatoare electrice.

Reprezentaţii Aquatim au acţionat cu două vitanje.

În sprijinul lor s-au deplasat pompierii voluntari din comunele Cenad şi Sâmpetru Mare cu două autospeciale de capacitate medie, echipate cu două motopompe şi o electropompă, dar şi voluntari din cadrul Primăriei Oraşului Sânnicolau Mare şi trei jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.