Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interviu cu un jurnalist roman din diaspora: "În acest an, 2020, s-au împlinit 10 ani de când am început să lucrez ca jurnalist!"

doxologia.ro
scrisoare
După 1989, mulţi români au plecat în diverse ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, reuşind să reprezinte cu responsabilitate, pasiune şi onoare identitatea culturală românească în lume. Luiza Dinică este una dintre româncele stabilite în diaspora, care promovează neîncetat imaginea externă a României. Este o iubitoare de cultură, de tradiţii, de autentic şi de frumos, în vestita provincie Torino din regiunea Piemont, Italia.
Luiza Dinică a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Unversităţii din Bucureşti. A fost redactor pentru Agenţia de Ştiri A.M. Press din Bucureşti. În anul 2009 s-a stabilit în Italia (Torino), unde a lucrat în calitate de corespondent pentru ziarul „Adevărul”. Din 2013, este prezentator şi realizator al emisiunii „Matinal” – Radio Torino International – Radio România. Din septembrie 2020 este coordonatorul cursului de limba română şi comunicare din cadrul Asociaţiei Primo Passo din Torino. Luiza a acceptat să vorbească într-un interviu, acordat Adevarul despre comunitatea românească numeroasă din Torino (peste 55.000 de români), despre activitatea şi cariera sa de jurnalist în diaspora şi despre rolul presei româneşti în păstrarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor de pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.