Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU- De ce refuză Victor Ciutacu să intre în cursa electorală: BOMBĂ în PSD

ciutacu

Că tot e moda jurnaliștilor-politicieni, STIRIPESURSE.RO l-a întrebat și pe Victor Ciutacu dacă nu-l pasionează o intrare în bătălia electorală, însă vedeta România TV ne-a explicat că n-are un partid care să-l susțină și chiar dacă la PNL, partid care schimbă candidații de pe o zi pe alta, ar fi o pâine de mâncat, Ciutacu a explicat că acolo la rând este Rareș Bogdan.

Odată candidatura lămurită, Victor Ciutacu a revenit la ”acoperiții” de toate zilele și aprinde fitilul bombei plasate de Victor Ponta în PSD: Valeriu Zgonea - ofițer acoperit.

R. Cum se vede intrarea ”acoperitului” Robert Turcescu în politică?

V.C. Dacă nu l-a bătut pe Cezar Ouatu la Eurovision, mă gândesc că poate îl bate pe Predoiu la București, cu Firea e puțin mai greu. Mă gândesc că poate intră Rareș Bogdan, să o pună în trei, ca ziariștii, așa, să se lase și Predoiu de candidatură și să intre Rareș Bogdan. Așa, să fie ceva frumos.

R. Dacă tot e campanie cu ziariști, nu intră și Ciutacu?

V.C. N-am partid, îmi lipsește partidul. Până la 46 de ani am învățat să îmi văd lungul nasului și să-mi știu simțul ridicolului, totuși, să nu depășesc povestea. Și nu, nici dacă aș avea trăiri de ăstea de om nebun care ar vrea să ajute comunitatea sau ceva, din partea cui dracului să candidez? Acum, pe bune, e o rușine ce e și cu partidele astea în România! Să presupunem că mă străfulgeră pe mine, în noaptea asta, un ultim gând, tot n-am partid.

R. Poate încercați la PNL. Unde au fost patru, mai merge și numărul 5.

V.C. Nu, nu că acolo n-am loc de Rareș Bogdan. Partidul ăla este o rușine! E ceva de... și când mă gândesc că la un moment dat eram chiar simpatizant al partidului ăsta mă ia groaza. Așa, cum mă acuză pe mine unii că-s PSD-ist, la un moment dat eu chiar am simpatizat partidul ăsta.

R. De ce-l simpatizați și unde s-a rupt povestea de iubire?

V.C. Păi era perioada în care ăștia se rupeau cu Băsescu în bucăți, după ce au trecut de amorurile lor 2004-2006, când s-a rupt căruța atunci. Era un partid articulat, cu Tăriceanu președinte de partid, care îi ținea piept lui Băsescu, cu Antonescu șeful opoziției în propriul partid și candida, mă rog, și câștiga ulterior. Arăta ca un partid articulat, dar asta nu înseamnă că și erau. Evoluția ulterioară a arătat că nu erau. Ce este azi, este o rușine! Citez din Tăriceanu, dar citez cu toată gura: PNL-ul de acum este o rușine! Este ceva de nedescris: Alina Gorghiu președinte de partid. Păi, Alina Gorghiu, când totuși liberalii erau partid, ea era la ”Călin File din Poveste” și ”Dan căpitan de plai” și acum vorbește ca o politrucă de aia de pe vremea lui nea Nicu, iar Blaga urmașul Brătienilor. Domle, e caricatura perfectă, e ceva de speriat. Au avut 4 candidați într-o săptămână. Numai Opera Română a avut mai mulți candidați, decât candidați PNL-ul. Cu toată părerea de rău, e păcat să vezi un partid istoric cum se distruge.

R. Traian Băsescu de ce n-a intrat în cursă?

V.C. Traian Băsescu n-a intrat pentru că el nu intră decât unde știe că are șanse, chiar și pe muchie de cuțit. Eu i-am urmărit toate alegerile lui Băsescu, că așa s-a întâmplat să fim contemporani în viața asta. Băsescu peste tot a câștigat pe muchie de cuțit, dar s-a băgat întotdeauna unde a avut șanse. Acum probabil a calculat, că Băsescu nu lucrează decât pe sondaje, studii serioase, nu pe fițuicile de le mai flutură ăștia. El și-a dat seama că nu are nicio șansă, nici în varianta aia optimistă, în care iese golănia a lui Liviu Avram de la CCR și vor fi alegeri în două tururi de scrutin. Aia e o poveste că nu-l lasă procurorii să candideze. A candidat el în 2004 în calitate de inculpat în ”Dosarul Flota” și a câștigat președinția.

R. Cu Dragnea cum e: trebuia sau nu să se retragă?

V.C. Eu am o părere care îmi pare cumva schizofrenică. Dacă mă întrebi pe mine, așa, cetățeanu Ciutacu, care nu se uită la televizor, Dragnea nu are de ce să se retragă din fruntea partidului, la modul cel mai sincer. Condamnarea asta este o mizerie. Însă, dacă îl întrebi pe Ciutacu care se uită la televizor și care face emisiuni la televizor, îți spune că Dragnea trebuia să fie, dacă nu auto-demis, demis de partid în secunda următoare. Toate astea pentru simplul motiv că Dragnea este cel care a insistat, din motivele pe care le intuim amândoi, pentru introducerea faimoaselor criterii de integritate pentru candidaturi, o imbecilitate sinistră. Aia că dacă ești urmărit penal nu mai ai voie să candidezi. Și dacă era condamnat pentru viol sau tâlhărie rămânea la conducerea partidului, că nu e corupție?

R. La PSD îl avem pe ”colegul lui Mihai Viteazul”, care se vrea președinte de partid.

V.C. Vrea el sau îl vrea Securitatea?

R. Depinde pe cine întrebi. Dacă-l întrebăm pe Ponta o să zică că-l vrea Securitatea.

V.C. Dacă mă întrebi pe mine eu puteam să-ți spun același lucru și fără să zică Victor Ponta. Sau, mă rog, nu cu același grad de certitudine pe care îl are Victor Ponta, dar cel puțin niște îndoieli cu privire la caracterul civil al domnului Zgonea cu toții avem. Hai să o luăm așa: în primul rând, este mediocritatea perfectă care a ajuns în funcția ierarhiei statului, președintele Camerei Deputaților și președinte executiv la cel mai mare partid din România. Nu-l recomandă nimic. Nici fața, nici intelectul, nimic. Nici măcar vocea și talentul, că n-are nici voce, nici talent. Acum, serios, tu știi măcar vreun stâlp de telegraf în România asta care l-ar vota pe Zgonea? Pe Vali Zgonea singurul lucru care îl poate recomanda reprezintă niște forțe mai puțin civile, ca să fiu elegant și faptul că a fost coleg cu Mihai Viteazul. Cu toată dragostea, eu n-am întâlnit încă un om care să zică că l-ar vota pe Valeriu Zgonea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.