Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU Director sportiv Sevilla: CFR Cluj e o echipă puternică. Nu suntem deja calificați

GSP
CFR Cluj

Directorul sportiv al clubului Sevilla, Ramon Rodríguez Verdejo, cunoscut sub denumirea Monchi, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că echipa din La Liga va avea de muncit pentru a o elimina pe campioana României, CFR Cluj, în șaisprezecimile Europa League.

Monchi a vorbit și despre cei mai buni jucători români ai momentului, dar și despre fotbaliștii de la Cluj, care ar putea să o încurce pe Sevilla în drumul spre al șaselea trofeu al Europa League. Gruparea de pe "Estadio Ramon Sanchez Pizjuan" a câștigat competiția Europa League de trei ori consecutiv, în sezoanele 2013/2014, 2014/2015, 2015/2016, și a mai câștigat Cupa UEFA de două ori, în 2005/2006 și 2006/2007.

MEDIAFAX: La ce v-ați gândit când ați aflat că CFR Cluj va fi adversara Sevilliei în Europa League?

MONCHI: Primul gând a fost că este o echipă puternică, știu că formațiile din România sunt puternice și competente.

MEDIAFAX: Mulți cred că acestea (n.red. - "dubla" cu Sevilla din șaisprezecimi) vor fi ultimele meciuri ale CFR-ului în Europa League. Antrenorul Dan Petrescu a precizat că Sevilla este cel mai dificil adversar pe care putea să îl întâlnească echipa sa. Dvs ce credeți, poate Sevilla să piardă calificarea?

Citește și: ALERTĂ INCENDIU uriaș lângă București: Autorităție au emis mesaj RO - ALERT și pentru capitală

MONCHI: Nu am crezut și nu cred în niciun moment că deja suntem calificați. Sunt convins că Sevilla trebuie să dea 100% în ambele partide pentru a merge mai departe.

MEDIAFAX: Până acum ați văzut vreun meci jucat de CFR Cluj?

MONCHI: Până să fie tragerile la sorți m-am uitat la două partide, din Europa League, una împotriva lui Rennes, iar a doua contra echipei Lazio.

MEDIAFAX: Care sunt cei mai periculoși jucători ai CFR-ului?

MONCHI: CFR-ul are jucători importanți precum Culio, Djokovic, Omrani, Arlauskis, dar, din punctul meu de vedere, forța CFR-ului este că grupul, este o echipă unită.

MEDIAFAX: Ce părere aveți despre antrenorul Dan Petrescu?

MONCHI: Este un antrenor important, care are multă experiență în fotbalul profesionist și știe cum să își facă echipa să se dedice 100% la fiecare meci.

MEDIAFAX: Care sunt, după părerea dvs, cei mai buni jucători români ai momentului?

MONCHI: Prin intermediul prietenului meu Pietro (n.red. - Pietro Chiodi, impresar de jucători, precum Răzvan Marin, Ciprian Tătărușanu, Vlad Chiricheș, Alexandru Mitriță) cunosc mulți jucători români talentați precum Răzvan Marin, Ianis Hagi, Tudor Băluță, Mitriță, Cicâldău, Coman, Pușcaș.

MEDIAFAX: De ce credeți că jucătorii români nu reușesc să se impună la echipele mai importante din Europa, spre exemplu Răzvan Marin la Ajax, Ianis Hagi la Genk sau Tudor Băluță la Brighton?

MONCHI: Eu cred că este nevoie de timp și trebuie să aibă mai multă încredere în ei.

Citește și: TRAGEDIE AVIATICĂ Un avion cu 100 de persoane la bord s-a lovit de o clădire, după decolare - VIDEO

MEDIAFAX: V-ați gândit să transferați un jucător român la Sevilla?

MONCHI: Urmărim jucători, printre care și mulți români pentru că sunt mulți tineri talentați, dar, în clipa de față, nu ne-am gândit să tranferăm pe nimeni.

MEDIAFAX: Ce părere aveți despre fotbalul din România?

MONCHI: Cred că, ușor, ușor, revine la nivelul anilor '90.

CFR Cluj și Sevilla se vor întâlni în șaisprezecimile Europa League. Primul meci se va juca în Gruia, la 20 februarie, de la ora 19:55, în timp ce manșa retur va avea loc pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan", șapte zile mai târziu, de la ora 22:00.

Sevilla s-a calificat mai departe în Europa League, după ce a încheiat Grupa A pe primul loc, grupă din care au mai făcut parte formațiile: APOEL, Qarabag și Dudelange. Echipa pregătită de Julen Lopetegui a înregistrat cinci victorii și o înfrângere, marcând 14 goluri și primind doar trei.

De cealaltă parte, CFR Cluj s-a calificat în șaisprezecimile de finală de pe poziția a doua în Grupa E, primul loc fiind ocupat de Celtic, în timp ce Lazio și Rennes au rămas acasă. Campioana României a adunat 12 puncte în faza grupelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.