Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU. Latura nevazuta a Alinei Gorghiu. Marturisiri inedite ale co-presedintelui PNL

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a acordat un interviu in exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO in care a lasat sa se vada o latura mai putin cunoscuta a sa. Ea ne-a marturisit ca isi va petrece Craciunul alaturi de familie, ca spera sa invete sa faca cozonac de la mama ei si am descoperit ca are un talent ascuns pentru a confectiona ornamente inedite pentru bradul de Craciun.

Chiar daca in aceste zile incearca sa se rupa putin de politica pentru a avea parte de cateva momente de liniste in sanul familiei, nu poate sa nu faca la sfarsit de an un bilant al celor intamplate pe scena politica in 2015 si sa nu se gandeasca la proiectele, obiectivele pe care le are pentru 2016:

- A fost un an destul de complicat, mai ales in ultimele luni. Veti lua o pauza de la politica in perioada sarbatorilor? Cum va veti petrece Craciunul?

Alina Gorghiu: A fost un an complicat si urmeaza unul si mai complicat. 2015 a fost primul an din mandatul meu de copresedinte al PNL, poate cel mai incarcat pe care l-am trait pana acum in politica, un an cu satisfactii, dar si unul in care am dobandit destule fire de par alb. La final, impresia e buna, privesc inainte cu incredere.

De sarbatori, insa, familia mea este politica mea preferata. Nu e usor sa-mi pun telefonul in cui, sa nu mai stiu de existenta lui, dar ma voi stradui, macar pentru o zi, doua. Sper sa-mi pot lasa tableta descarcata pe undeva si sa ma apuc de cartile restante.

- Care sunt traditiile de Craciun de la care nu faceti rabat, care va sunt dragi? Veti impodobi bradul? Aveti un ornament preferat care nu poate lipsi din brad?

Alina Gorghiu: In fiecare an, de Craciun, ma duc la mama, la Curtea de Arges. De la asta nu fac rabat. Nu exista o alta sarbatoare mai calda si un loc mai potrivit unde s-o petrec. Acolo imi revad familia intreaga, imi sterg restantele adunate de-al lungul anului in relatia cu prietenii, imi aduc aminte de traznaile pe care le faceam cand eram copil.

Intotdeauna, sa stiti, la o masa cu vin rosu si cozonaci se gaseste cate o ruda binevoitoare ‎sau cate un prieten care sa evoce un episod din copilaria unuia sau a altuia, motiv de tachinari reciproce pentru toti cei prezenti.

Cat despre brad, incerc sa nu ratez in niciun an. Sunt micul manufacturier al casei in materie de decoratiuni si, de cate ori prind ocazia, mai fac cate un ornament din flori uscate, pietricele si ce-mi mai pica la indemana.

- Va place sa faceti / sa primiti cadouri? Ati avut timp de cumparaturi?

Alina Gorghiu: Imi place tare sa fac si sa primesc cadouri. Ma straduiesc, pe cat posibil, sa fac cumparaturi din timp, ca sa nu ajung sa apelez la benzinarii sau supermarket pentru a cumpara cate ceva pe ultima suta de metri. Cadourile, da, ma coplesesc de multe ori, pentru ca aduc cu ele grija, simpatia si atentia oamenilor apropiati.

- Gatiti? Care este mancarea preferata dintre preparatele specifice Craciunului?

Alina Gorghiu: Nu gatesc in mod special de Craciun, dar recunosc insa ca de sarbatori nu ma pot abtine sa mananc din bunatatile pe care le pregatesc ai mei. Totul e delicios. Evident, sunt topita dupa cozonac si mi-am propus ca anul acesta sa invat sa pregatesc si eu. Mama de-abia asteapta sa-i fi discipol.

- Cum va petreceati Craciunul in copilare? Mergeati la colindat? Cu sania?

Alina Gorghiu: Cu sania, pe sac, pe jos, prin nameti, nu lipseam de la colindat in niciun an. Nici nu prea aveam cum, pentru ca eram o gasca mare de copii, fiecare cu multe rude si multe case de colindat pe raboj, iar distractia care insotea interpretarea discutabila era de neratat.

- Aveti vreun cadou preferat de la ‚Mos Craciun’ de care sa va amintiti si acum? O jucarie preferata? Sau pur si simplu un moment frumos de care sa va amintiti cu drag?

Alina Gorghiu: Cei dragi stiu sa ma surprinda frumos. Am cateva cadouri preferate, dar zambesc amintindu-mi, fara sa le divulg. Cat despre momente frumoase, e greu de ales: de cand ma stiu, mi-am petrecut sarbatorile impreuna cu familia si de toate imi amintesc cu mult drag.

- Sunteti multumita de anul care a trecut? Ce asteptari/ dorinte aveti de la anul care vine?

Alina Gorghiu: Am incredere in anul care vine. In 2015 PNL a luat decizii indraznete, unele abrupte, nu intotdeauna imbratisate de toti membrii nostri, dar care, sunt convinsa, vor face in scurt timp diferenta intre noi si oricare alt partid.

La final de an, văd un PNL mai unit, mai matur și  mai deschis către societate. Cea mai mare satisfacție sunt proiectele cu impact pozitiv în viețile oamenilor pe care am reusit sa le promovam, in opozitie fiind.

A fost insa si anul care a scos la suprafață criza de incredere in care se afla clasa politica si am fost obligati sa cautam solutii. Cel mai recent pas spre innoire facut de PNL: am depus un proiect de lege care impune partidelor să propună 30% femei pe fiecare lista de candidati depusa pentru alegerile locale și alegerile parlamentare. Cred cu adevarat ca a avea mai multe femei in consiliile locale, in consiliile judetene si in Parlamentul Romaniei va insemna mai multă atentie si mai mult sprijin pentru familii, pentru educatie, pentru sanatate, pentru problemele sociale.

Din pacate, pentru multe familii din Romania, sarbatorile nu vor mai fi niciodata la fel. Tragedia de la Colectiv ne-a schimbat putin pe fiecare dintre noi, dar pentru familiile si apropiatii victimelor, a schimbat totul. Sper din toată inima ca ei sa gaseasca macar puțina alinare.

Vreau, totodata, sa le mulțumesc romanilor pentru lectia de solidaritate si de omenie pe care ne-au dat-o. Increderea ca cel de langa noi ne va sari in ajutor, la nevoie, este cel mai frumos gand de sarbatori. Am speranta ca Romania va fi ocolita de astfel de tragedii in viitor.

Tuturor familiilor din Romania le doresc sanatate, bunastare si incredere. Sper sa aveti un Craciun linistit alaturi de cei dragi si mi-as dori sa incercam in aceste zile, pe cat posibil, sa-i ajutam pe cei aflati in nevoie. Sarbatori fericite!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.