Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Strategul Vasile Blaga, mesaj tranșant pentru Crin Antonescu și Traian Băsescu

L-am găsit pe Vasile Blaga destul de relaxat înaintea bătăliei și chiar încrezător în șansele lui Klaus Iohannis, de a câștiga alegerile prezidențiale. Pe ultima sută de metri a campaniei, strategul lui Klaus Iohannis face ultimele retușuri, dar privește cu atenție la turul II.

Strategul Vasile Blaga a ținut să transmită un mesaj tranșant către Traian Băsescu, dar și către marele absent al acestei campanii electorale, Crin Antonescu.

R. S-a terminat campania electorală și nu am avut nicio dezbatere între candidați. De ce?

V.B. Pentru că nu și-a dorit Victor Ponta și atunci nu a avut loc nicio dezbatere între candidați. Să fim serioși și să ne uităm la forța mediatică extraordinară de care beneficiază Victor Ponta, el a dorit, din păcate, să viruseze campania electorală, ducând împreună cu PSD cea mai murdară campanie electorală de după 1990. Pe de altă parte, calomniind, mințind și introducând teme parazite în campanie, orice numai să nu discutăm despre guvernare și despre ofertele candidaților. Domnul Ponta spune, și în calitate de candidat la președinție, ceea ce spune și în calitate de prim-ministru: doar minte și calomniază. Astea sunt singurele lui valori! Nu a vorbit nimic despre ceea ce ar dori să facă în calitate de președinte și nici nu mai avea ce spune, pentru că un om care nu a convins în calitatea de prim-ministru, cum poate să convingă în calitatea de președinte?

R. A fost o campanie în care DNA a jucat un rol vedetă. Vă întreb: în urmă cu 10 ani v-ați fi imaginat să vedeți ceea ce se întâmplă astăzi?

V.B. Păi, totuși, să fim cinsitiți. În ultimii 10 ani de zile independența justiției s-a întărit! Ce putea să facă PNA-ul lui Năstase? Nimic! Ori, astăzi, și împrospătarea corpului de magistrați și evoluțiile din țară au făcut ca magaistrații, tot mai mulți dintre ei, să dorească să-și facă datoria față de țară, până la urmă ăsta le este rolul într-o societate și acolo unde au existat suspiciuni, dovezi că cineva a încălcat legea, indiferent din ce zonă politică sau de afaceri, iată, își fac datoria! Eu nu cred că lucrurile astea s-au accentutat în campanie doar pentru că este campanie sau că se vor opri după campanie.

R. A căzut acest Matusalem al politicii românești: Viorel Hrebenciuc...

V.B. Nu numai Viorel Hrebenciuc, mai mulți, dar dacă sunt adevărate lucrurile care au apărut în dezbaterea publică, vorbesc de lucrurile la care am avut acces cu toții, din rechizitoriul procurorilor, atunci lucrurile sunt foarte grave și nu avea cum să nu cadă.

R. A trecut primul tur, urmează turul II și vom avea 3-4 personaje cheie care ar putea influența major dezbaterea televizată. Aș dori să vă întreb ce credeți că vor face în turul II următoarele personaje: președintele Traian Băsescu

V.B. Nu știu! Sigur candidata pe care dânsul o susține cu toate forțele, nu de acum, de mult, iar în campanie cu atât mai mult, nu va intra în turul II. Am văzut ce i-a recomandat: să nu negocieze. Nu cred că cineva, noi adică, că noi ne vom califica în turul II prin candidatul nostru Klaus Iohannis, ar negocia cu cineva. Noi nu credem că unul dintre candidați, indiferent cum îl cheamă, are voturile alegătorilor în buzunar și face cu ele ce vrea.Sigur, direcții pot fi date, direct sau indirect, dar eu cred că aliatul candidatului nostru Klaus Iohannis va fi poporul român și va câștiga.

R. V-aș întreba și despre marele absent al acestei campanii electorale: Crin Antonescu. Ce rol va juca?

V.B. Eu sper ca domnia sa să fie vocal în turul II al alegerilor. Ce va face, nu știu! Eu mi-aș fi dorit să fie mai implicat în această campanie electorală, este omul cu care am pornit acest mare proiect al dreptei, sigur, l-am dus și l-am continuat cu domnul Klaus Iohannis, dar el a fost total în favoarea acestui proiect și mi l-aș fi dorit mai aproape în această campanie electorală. Va decide el, dar eu m-aș bucura dacă ar veni și pune umărul la victoria noastră în turul II de scrutin.

R. Opțiunea lui Tăriceanu fiind deja cristalizată, v-aș întreba despre Monica Macovei. Ce rol va juca?

V.B. Nu știu ce va face Monica Macovei, dar pe mine m-a deranjat intervenția de aseară a președintelui, spunând un lucruabsolut incorect: că ar fi fost o înțelegere între noi și Monica Macovei, între mine și Monica Macovei, pentru ca ea să se înscrie în această competiție electorală. Nu numai că nu a fost, dar eu am și spus că dacă ar fi dorit să candideze ar fi trebuit să o facă conform legilor partidului, a statutului, să se înscrie în competiția din PDL și pe urmă din marele partid al dreptei. Dânsa a decis să candideze indepedendent, ce va dori să facă nu știu, dar pot să vă garantez că nu a candidat la îndemnul meu sau al lui Klaus Iohannis.

R. V-aș adresa o întrebare personală, la care aș dori să-mi răspundă omul Vasile Blaga, nu politicianul Vasile Blaga. Ce sentiment ați avut în momentul în care ați văzut numele lui Victor Ponta pe iconița cu părintele Arsenie Boca?

V.B. O blasfemie! O blasfemie! Dânsul este foarte respectat în Ardeal, nu numai în zona Hunedoarei, este numit Sfântul Ardealului. Asta arată diperarea la care a ajuns PSD-ul. Cred că aici este inițiativa lui tata socru (Ilie Sârbu n.r.), care crede el că astfel având tot felul de relații în lumea Bisericii ortodoxe, crede că așa poate influența el niște voturi. Nimic mai fals! M-am bucurat că până la urmă Biserica ortodoxă, prin purtătorul ei de cuvânt a luat poziție în cazul ăsta. E prea mult deja!

R. La ce să ne așteptăm pentru turul II?

V.B. Bucuroși le-om duce toate, de-o fi pace, de-i război, dar un lucru este cert: Victor Ponta a pierdut deja alegerile prezidențiale! Klaus Iohannis va fi viitorul președinte al României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.