Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERZIS în Marea Britanie pentru că e rus, Roman Abramovici, patronul-miliardar al lui Chelsea, s-a făcut ISRAELIAN: Va fi scutit de impozit

businessmagazin.ro
abramovici

Miliardarul rus şi patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a sosit luni în Israel şi a obţinut cetăţenia israeliană, informează canalul privat local "10", relatează AFP şi DPA.

"El a aterizat astăzi la bordul avionului său privat pe aeroportul Ben Gourion şi a primit o carte de identitate israeliană", a anunţat în cursul serii canalul de televiziune.

Citește și: Lovitură dură dată de Antena 1 celorlalte televiziuni! Emisiunea cu care i-a luat fața PRO TV-ului

Un responsabil al departamentului din cadrul biroului premierului Benjamin Netanyahu însărcinat cu afacerile comunităţilor evreieşti din fosta Uniune Sovietică a declarat că "Roman Abramovici a făcut o cerere de viză de imigrare în Israel la ambasada de la Moscova", potrivit canalului "10".

"Documentele sale au fost examinate în virtutea Legii întoarcerii, el avea efectiv dreptul la statutul de imigrant în Israel şi a obţinut o viză de imigrare", a adăugat aceeaşi sursă.

Citește și: Încă un pas spre retragerea definitivă de pe piață! Ultima mutare a unei cunoscute bănci

Abramovici va locui intr-o resendinta privata, cumparata de la interpreta rolului principal din filmul "Wonder Woman", actrița Gal Gadot. Imobilul este situat in cartierul de lux Neve Tzedek, din Tel Aviv.

In Israel, Abramovici a ajuns luni dimineata, cu un avion privat. Conform procedurilor, pe aeroport el a primit pasaport israelian. Oligarhul rus a decis sa migreze in Israel dupa problemele aparute in obtinerea vizei britanice.

Citește și: Lovitură dură dată de Antena 1 celorlalte televiziuni! Emisiunea cu care i-a luat fața PRO TV-ului

Contactat de AFP, biroul lui Benjamin Netanyahu nici nu a confirmat, nici nu a negat aceste informaţii, scrie agerpres.ro.

Legea întoarcerii dă oricărui evreu, copil sau nepot de evreu, dreptul la cetăţenia israeliană dacă o solicită, potrivit AFP.

Citește și: Rival redutabil pentru afacerea lui Ion Ţiriac! În 2019, cel mai bogat român va avea o concurenţă pe măsura sa

Recente informaţii de presă făceau referire la o nouă solicitare de viză britanică de către Abramovici după expirarea precedentei, subliniind că dosarul său necesită timp şi că aşteptarea a fost lungă.

Relaţiile între Rusia şi Marea Britanie traversează o perioadă de tensiuni din cauza, în special, a otrăvirii unui fost agent dublu rus în Anglia, pentru care autorităţile britanice acuză Moscova, care respinge aceste acuzaţii cu vehemenţă.

Citește și: Proiect senzațional pentru România: Ce va ridica una dintre cele mai importante companii de stat

Acest caz a provocat un val de expulzări de diplomaţi ruşi fără precedent în întreaga lume, la apelul Marii Britanii, Londra îngheţându-şi contactele cu Moscova şi luând decizia ca niciun membru al familiei regale sau al guvernului să nu se deplaseze la Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie - 15 iulie).

Pe de altă parte, în Marea Britanie se făceau auzite cu regularitate apeluri la sancţionarea ruşilor bogaţi care locuiesc în Anglia.

Citește și: Ar fi o adevărată salvare pentru românii cu rate! O nouă lege i-ar putea scăpa de pierderea apartamentelor

Locul de reşedinţă a lui Abramovici, proprietar al clubului Chelsea din 2003, este oficial în Jersey, o insulă din Canalul Mânecii, dintre Marea Britanie şi Franţa, aparţinând coroanei britanice. Averea sa este estimată de Sunday Times la 9,3 miliarde de lire sterline (circa 10,6 miliarde de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.