Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interzis în spitalele de stat, doctorul Burnei se întoarce în sala de operații: Cu cine va lucra profesorul acuzat de luare de mită și malpraxis

www.rfi.ro
Gheorghe Burnei

Chirurgul Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru luare de mită, nu are voie să profeseze într-un spital de stat, potrivit deciziei procurorilor care instrumentează dosarul său. Cu toate acestea, profesorul se întoarce în sala de operație, acesta urmând să lucreze într-un un spital privat.

Gheorghe Burnei va profesa din nou alături de fiul său, medicul Cristian Burnei, într-o clinică privată din Capitală. Chirurgul, trimis în judecată pentru luare de mită, nu are voie să profeseze într-un spital de stat. Pe numele fostului șef de secție de la Spitalul Marie Curie din Capitală au fost formulate și mai multe plângeri pentru malpraxis, însă aceste fapte nu mai sunt anchetate de procurori.

Citește și: Denunțătorul din dosarul 'Microsoft' aruncă BOMBA: Cine deține documente care o pot trimite la închisoare pe Kovesi

Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de fiul acestuia, Cristian Burnei, medic specialist ortopedie-trumatologie.

"Vă anunț pe această cale că Prof. Dr. Gh. Burnei va începe consultațiile și anumite intervenții chirurgicale împreuna cu subsemnatul, la Clinica **** din 19.07.2017. Programările se fac la tel ***** Din păcate consultațiile și intervențiile vor fi contra cost deoarece Dl Prof, nu are înca voie să profeseze la spitalul de stat datorită deciziei procurorilor", a scris medicul Cristian Burnei pe pagina sa de Facebook, conform Libertatea.

Dosarul în care renumitul chirurg Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită, a fost înregistrat la Tribunalul București pe 8 iunie.

Citește și: Tratament REVOLUȚIONAR: O șansă URIAȘĂ pentru bolnavii de leucemie

În decembrie 2016, Gheorghe Burnei a fost cauzat de luare de mită, dar și de malpraxis. Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.