Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-o singură săptămână, 22.000 de oameni au fugit din Myanmar

Cel puţin 22.000 de persoane, aparţinând minorităţii musulmane Rohingya, au fugit din statul Rakhine afectat de violenţe, în Myanmar, săptămâna trecută pentru a căuta refugiu în ţara vecină Bangladesh, au anunţat luni Naţiunile Unite, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Parlamentul turc îi acordă puteri de SULTAN preşedintelui Erdogan

Ultimul val de refugiaţi sosiţi în Bangladesh creşte numărul total al acestora la 65.000 din octombrie anul trecut, a precizat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare în raportul său săptămânal.

Din 5 ianuarie, circa 65.000 de persoane se află în tabere pentru refugiaţi, aşezări improvizate şi comunităţi gazdă în oraşul Cox's Bazar din Bangladesh, se arată în raport.

Raportul a fost publicat în momentul în care emisarul ONU pentru drepturile omului, Yanghee Lee, se află în Myanmar într-o vizită de 12 zile.

Grupuri pentru drepturile omului au acuzat armata din Myanmar că a comis ucideri în masă, jafuri şi violuri împotriva membrilor minorităţii musulmane Rohingya în condiţiile în care forţele de securitate au lansat o ofensivă împotriva acestora ca urmare a unor atacuri asupra posturilor de poliţie de la graniţa cu Bangladeshul în octombrie în care au fost ucişi nouă poliţişti.

Rakhine este unul dintre cele mai sărace state din Myanmar, fiind grav afectat de violenţele interconfesionale între budişti şi musulmani începând din 2012. Luptele între cele două grupuri s-au soldat cu sute de morţi şi peste 100.000 de persoane strămutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.