Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-o singură seară 435 şoferi au fost testaţi alcoolscopic, 80 sancţionaţi, 9 au rămas fără permis

SEF POLITIE - ALCOOLTEST
Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii rutieri ieşeni au acţionat, în principal, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, context în care, după oprirea în trafic a autovehiculelor, i-au testat pe conducătorii acestora cu aparatele etilotest şi drugtest.

"În cadrul acţiunii, în urma a 435 de testări alcoolscopice efectuate au fost depistaţi şapte conducători auto sub influenţa alcoolului. Poliţiştii rutieri au aplicat în total 80 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute nouă permise de conducere. Spre exemplu, un conducător auto a avut în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiindu-i reţinut permisul de conducere", au informat, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii IPJ Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, un alt şofer a fost sancţionat întrucât conducea un autoturism având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

"La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi care le-au transmis participanţilor la trafic informaţii privind efectele consumului de alcool şi droguri asupra comportamentului de conducător auto. De asemenea, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi au aplicat un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanţe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România", se menţionează în comunicatul de presă.

Acţiunile preventive şi combative privind consumul de alcool şi substanţe psihoactive la volan vor continua şi în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.