Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-un oraș din România se trăieşte mai bine decât în Paris, New York sau Roma

Potrivit unui nou clasament realizat de site-ul Numbeo.com, la Cluj-Napoca se trăieşte mai bine decât în Paris, New York sau Roma. Topul ţine cont de mai mulţi factori, precum nivelul de poluare, rata criminalităţii, puterea de cumpărare sau prețurile caselor. În top se află menționat și Bucureștiul. Unde se află capitala României în ceea ce privește nivelul calității vieții?

În acest clasament, Bucureștiul se află pe locul 74 din 97 de orașe din lume, cu indicatori mai buni decât Atena, New York, Shanghai sau Roma. Clasamentul a luat în considerare factori precum prețurile imobilelor, siguranța cetățenilor, calitatea serviciilor medicale, intensitatea traficului și gradul de poluare. Bucureştiul ar fi putut ocupa un loc mai bun în clasament dacă nu avea probleme cu nivelul ridicat de poluare. Potrivit cercetării, în capitala României circulă zilnic 1,5 milioane de maşini.

Pe primul loc în topul orașelor din întreaga lume în care se trăiește bine se află Zurich, însă cel mai bine situat oraș din România în acest top este Clujul, care potrivit datelor strânse de numbeo.com, a câștigat poziția 53, un loc mai bun decât Varșovia, Tel Aviv, Paris sau Budapesta. Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, acest loc se explică și prin faptul că anul acesta Clujul este Capitala Europeană a Tineretului, iar datele vor contribui și la obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului, în 2021.

Topul orașelor în care se trăiește bine a fost alcătuit de portalul Numbeo.com, care aparţine unui fost angajat al companiei Google originar din Serbia, potrivit rfi.ro. Site-ul deţine cea mai mare bază de date cu informaţii despre ţările şi oraşele lumii și se laudă cu faptul că datele oferite publicului nu sunt influențate de nicio organizație guvernamentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.