Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTRANSIGENŢA guvernului britanic ar putea duce la un alt referendum de independenţă în Scoţia

Poziţia "intransigentă" cu privire la Brexit a guvernului britanic condus de Theresa May ar putea duce la organizarea unui al doilea referendum pentru independenţă în Scoţia, a afirmat premierul scoţian Nicola Sturgeon într-un articol de opinie publicat marţi de ziarul The Times, potrivit Reuters, relatează agerpres.

În textul articolului, Sturgeon avertizează că începe să nu mai fie timp pentru ca ţara să schimbe actualul curs al lucrurilor.

Este OFICIAL. Moştenitorul Samsung, INCUPLAT într-un MEGA-dosar de corupţie

Opinia premierului scoţian este că votul exprimat de britanici la referendumul din iunie 2016, când au decis ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană, a schimbat climatul în Scoţia, unde situaţia stă acum cu totul altfel faţă de momentul 2014, când a avut prima consultare publică privind independenţa. Adversarii unei Scoţii independente au avut un avans de 10 procente faţă de tabăra care dorea desprinderea de Marea Britanie.

"Dacă până la urmă are loc un referendum privind independenţa, asta nu va fi o consecinţă a relei-credinţe a guvernului scoţian, ci a intransigenţei desăvârşite a guvernului Marii Britanii", a notat Sturgeon.

Premierul scoţian a mai arătat că "încă nu este prea târziu pentru ca guvernul britanic să modifice această tendinţă, numai că se intră în criză de timp".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.