Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intrată în recesiune, Italia a ajuns ca Grecia: Începe să vândă bunurile țării pentru aproape 2 miliarde de euro

Foundation for Economic Education
italia economie

Italia se pregătește să vândă proprietăți ale statului în valoare de 1,8 miliarde de euro pentru a mai tempera creșterea datoriilor, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate planului.

Ministerul Finanțelor identifică proprietățile deținute de stat și de administrațiile regionale și locale care ar putea fi vândute - în special cazărmi, spitale și clădiri de birouri care nu mai sunt folosite, au spus sursele citate.

Citește și: Mircea Badea reacționează! Ce are de spus după ce a devenit ținta glumelor pe rețelele de socializare

Premierul Giuseppe Conte a declarat că guvernul său se așteaptă ca măsurile incluse în buget să ducă la o redresare a economiei în a doua jumătate a anului 2019, în ciuda faptului că cifrele publicate recentau arătat că țara a intrat în recesiune, prima din 2013. Majoritatea economiștilor se așteaptă ca avansul economiei să fie mult mai redus decât cel prognozat de Guvern, de 1%.

Planul bugetar pe trei ani, aprobat în decembrie, include venituri de 950 de milioane de euro din vânzări imobiliare în 2019 și 150 de milioane de euro în fiecare din anii următori.

Citește și: Scandal uriaș la Exatlon! Dezvăluiri șocante: Câți bani câștigă Faimoșii

Statul italian și alte entități publice dețin proprietăți imobiliare în întreaga țară care se ridică la un total de 283 miliarde de euro, potrivit informațiilor guvernamentale de anul trecut, bazate pe cele aproximativ un milion de active pentru care Trezoreria a realizat un inventar. Estimările oficiale anterioare, care acoperă un număr mai mare de proprietăți, au plasat valoarea la 425 miliarde de euro.

Datoria publică a Italiei a atins în luna noiembrie un nivel record de 2.350 miliarde de euro, reprezentând 133% din PIB.

Citește și: Radu Mazăre riscă o condamnare RECORD! Ce se abate asupra fostului edil al Constanței

Proiectul de vânzări imobiliare va fi conturat în detaliu în următoarele luni, iar primele proprietăți ar putea fi scoase la vânzare înainte de sfârșitul anului.

Discuțiile privesc modul de vânzare a proprietăților, eventual prin împărțirea lor în funcție de locație și destinație.

Citește și: Gabriela Firea continuă războiul cu Liviu Dragnea:’Eu vin cu dovezile, domnia sa nu are cu ce să vină’

Aceasta nu ar fi prima încercare a Italiei de a obține lichidități prin vânzarea de proprietăți. Guvernul lui Silvio Berlusconi nu a reușit să atragă ofertanți pentru cazărmile desființate din nord și nici administrațiile conduse de Matteo Renzi și Paolo Gentiloni nu au reușit să vândă imobile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.