Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere a secretarului de stat Ciamba cu o delegaţie a Consiliului de Afaceri Americano - Român

george ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a primit, joi, o delegaţie restrânsă a Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), aflată în misiunea anuală de promovare economică în România. Potrivit unui comunicat al MAE remis joi Agerpres, în cadrul întrevederii au fost discutate "aspecte privind politicile economice promovate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România, precum şi întrevederile de pe agenda celei de a cincea misiuni AMRO şi priorităţile companiilor membre ale Consiliului".

Secretarul de stat a salutat sprijinul AMRO "în susţinerea iniţiativelor guvernamentale care au contribuit eficient la creşterea predictibilităţii şi transparenţei mediului de afaceri din ţara noastră şi, implicit, la amplificarea profilului României ca destinaţie atractivă pentru capitalul american şi la stimularea schimburilor comerciale bilaterale". "Oficialul român a reafirmat angajamentul noului Executiv pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA în toate dimensiunile sale, inclusiv cea economică, şi a reliefat măsurile promovate prin Programul de Guvernare în acest domeniu. A semnalat că acestea vizează simplificarea cadrului legislativ şi reducerea fiscalităţii, de o manieră care să poată contribui inclusiv la consolidarea prezenţei economice americane în România", se precizează în comunicatul citat.

Delegaţia AMRO i-a mulţumit lui George Ciamba pentru "sprijinul constant" acordat de MAE iniţiativelor Consiliului şi dialogului cu instituţiile din Administraţia centrală şi a prezentat pe scurt o parte dintre rezultatele întrevederilor avute cu oficialii români. Totodată, delegaţia a salutat "noua deschidere la nivel guvernamental şi parlamentar în ceea ce priveşte dialogul cu mediul de afaceri şi mesajul unitar transmis de oficialii români".

De asemenea, reprezentanţii AMRO au menţionat decizia a participa la Trade Winds - misiune economică guvernamentală americană organizată de Departamentul Comerţului al SUA - care urmează să se desfăşoare în luna octombrie a acestui an în mai multe state din Europa de Sud-Est. Forumul Trade Winds pentru întreaga regiune va avea loc la Bucureşti în perioada 18-20 octombrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.