Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere între George Ciamba şi Matthew Palmer: S-a discutat despre relaţia bilaterală româno-americană

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut marţi o întrevedere cu Matthew Palmer, adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru Afaceri europene şi eurasiatice, se arată într-un comunicat al MAE remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, George Ciamba şi Matthew Palmer au trecut în revistă dezvoltările relevante din cadrul Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent asupra asigurării unui ritm cât mai relevant de contacte atât la nivel politic, cât şi tehnic. Totodată, cei doi oficiali au salutat "soliditatea relaţiei bilaterale, partea americană menţionând contribuţia României la securitatea comună, prin investiţiile semnificative în vederea creşterii capabilităţilor forţelor armate române, precum şi aportul deosebit în teatrele de operaţiuni".

Totodată, Ciamba şi Palmer au făcut o trecere în revistă a evoluţiilor relevante din regiunea Balcanilor de Vest, partea americană apreciind expertiza română în zonă. "Partea română a evidenţiat prioritatea pe care o va acorda politicii de extindere a UE în timpul Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, pe care ţara noastră o va asuma în semestrul I 2019", se spune în comunicat. MAE mai precizează că cei doi oficiali s-au referit şi la Summit-ul Iniţiativei Celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti în toamna acestui an, semnalând importanţa asigurării succesului acestei reuniuni, axate asupra promovării proiectelor concrete de conectivitate în domeniul infrastructurii de transport, energetice şi digitale.

De asemenea, în cadrul întrevederii, demnitarul român a solicitat formalizarea sprijinului Statelor Unite faţă de candidatura României la OCDE, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.