Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere la nivel înalt a şeful Statului Major al Apărării, gen. Nicolae Ciucă cu şeful Statului Major al Apărării din Grecia

agerpres.ro
Nicolae Ciuca

Gen. Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a avut joi, o întrevedere cu şeful Statului Major al Apărării din Republica Elenă, amiralul Evangelos Apostolakis, aflat în vizită oficială în România, se arată într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Potrivit comunicatului, activitatea a avut ca obiectiv discutarea modului în care România şi Grecia, ca membri NATO, contribuie la întărirea securităţii flancurilor sudic şi estic ale Alianţei, promovarea proiectelor majore aflate în derulare şi în perspectivă la nivelul NATO şi Uniunii Europene şi, nu în ultimul rând, promovarea României ca pilon de securitate în regiune şi ca partener credibil în cadru NATO.

Şeful român al apărării a subliniat faptul că, având în vedere poziţia României şi eforturile de uniformizare a obiectivelor privind securitatea regională şi în zona Mării Negre, vizita şefului apărării elene reprezintă o oportunitate de promovare a relaţiilor militare bilaterale pe componentele principale: terestră, aeriană şi navală. "Apreciez relaţia strânsă de cooperare dintre armata României şi a Greciei, atât la nivel regional, cât şi pe plan internaţional. România şi Grecia joacă un rol foarte important privind asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiune. Sunt convins că, în viitor, vom reuşi să creştem numărul antrenamentelor şi exerciţiilor comune şi totodată să abordăm domenii noi de cooperare în plan militar', a declarat generalul Nicolae Ciucă.

În marja vizitei în ţara noastră, amiralul Apostolakis a fost primit de către ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, şi a vizitat Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (MND-SE HQ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.