Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inuman! La ce a recurs un bărbat ca să nu plătească pensie alimentară fiului său; mama a renunțat să mai mănânce

Freepik.com

Un tată a falsificat un test de paternitate folosind ADN-ul unchiului său pentru a încerca să evite plata pensiei de întreținere pentru propriul fiu. Bărbatul a reușit să strecoare o probă prelevată de la unchiul său în aparatura medicală care efectua testul. Mama a contestat testul de paternitate și așa a ieșit la iveală minciuna. Totul însă după aproape patru ani, timp în care mama a început să sară peste mese pentru a putea avea suficienți bani pentru necesitățile copilului.

 

Un individ care cu greu poate fi numit 'tată' a falsificat un test de paternitate asupra fiului său nou-născut în încercarea de a evita plata a 20.000 de lire sterline în contul pensiei de întreținere pentru copil, folosind ADN-ul unchiului său. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a mințit că nu este tatăl băiatului său și a înșelat în mod deliberat un medic. Acesta s-a strecurat în  mașina unchiului său și l-a pus pe unchiul său - care credea că procedura are legătură cu o problemă de serviciu - să fie supus testului de prelevare a unui tampon din interiorul obrazului său.

Când a sosit rezultatul testului, acesta a arătat că tatăl - al cărui nume nu poate fi menționat din motive legale - nu era părintele fiului.

Dar șiretlicul său extraordinar a fost descoperit după ce mama copilului a contestat rezultatul și s-a descoperit nelegiuirea. Bărbatul a fost arestat de poliție, apoi, la secție a fost obținută o nouă mostră care se potrivea cu cea a copilului, iar înșelăciunea a ieșit la iveală.

A falsificat testul ADN, înlocuind proba cu cea a unchiului său

 

Săptămâna trecută, la Tribunalul Bexley Magistrates' Court, tatăl, care locuiește în Kent, a pledat vinovat de fraudă prin reprezentare falsă la 19 iunie 2020, prin prezentarea eșantionului ADN fals la Child Maintenance Group (CMG). Procurorul Denise Clewes a declarat că investigația a fost demarată de Unitatea de investigații financiare a Agenției de susținere a copilului. "El a furnizat acest lucru la CMG pentru a arăta că nu este tatăl copilului, știind că nu era ADN-ul său, ci al unei terțe părți - unchiul său. Mama copilului a făcut o cerere, numindu-l ca tată, dar el a contestat paternitatea și a furnizat un test ADN prin intermediul unei companii autorizate. Acest lucru a fost contestat de către mamă, care a furnizat o declarație și certificatul de naștere al copilului, în care el era numit ca tată și că era singura persoană care putea fi tatăl. El a refuzat să furnizeze un alt test ADN către CMG, spunând că a plătit deja pentru unul în mod privat. CMG a prelevat apoi ADN atât de la mamă, cât și de la copil, iar inculpatul a fost arestat la adresa sa de domiciliu și dus la secția de poliție din Gravesend, unde i s-a prelevat ADN pentru comparație. El a susținut că ADN-ul prezentat la testul anterior era al său, dar în cele din urmă a recunoscut că i-a cerut unchiului său să furnizeze un tampon de salivă ADN în numele său. El a îndepărtat în mod deliberat o parte din ambalaj, astfel încât medicul nu a știut întregul protocol de urmat și a ieșit la mașina sa pentru a preleva proba și apoi s-a întors la cabinet“, a explicat procurorul, citat de Daily Mail.

„Testul ADN al poliției a fost pozitiv, confirmând că el era tatăl copilului și nu ADN-ul furnizat prin Genetrack“, a completat procurorul

„Uneori am avut doar o ceașcă de ceai în loc de masă“

Instanța a auzit că unchiul său a fost apoi intervievat și a confirmat că știa despre ce este vorba, dar a crezut că ADN-ul avea legătură cu munca nepotului său.

Fosta sa soție a declarat că a fost nevoită să sară peste mese pentru a-și putea întreține copiii: "Incidentul m-a afectat în atât de multe feluri. Eram în vacanță când am primit apelul în care mi s-a spus că fiul meu nu este al lui și am fost șocată. Am simțit că avea controlul general și că încerca să scape de plată și când am primit vestea am fost distrusă și supărată, dar știam că ceva a fost falsificat. Trebuia să obțin rezultatul corect pentru fiul meu. A fost o greutate uriașă de pe umerii mei. Când plățile au încetat, m-am luptat mult și am știut că nu ar trebui să fiu în această situație. A trebuit să strâng cureaua și, uneori, am avut doar o ceașcă de ceai sau o cafea în loc de o masă pentru ca copiii mei să poată mânca“

Avocatul tatălui, Tessa Donovan, a declarat în fața instanței că acesta „a luat o decizie extrem de proastă și este pentru prima dată când a comis o infracțiune gravă. Nu există nicio scuză pentru comportamentul său, dar el nu se descurca bine în acel moment și i se prescrisese medicație împotriva anxietății și antidepresivă. A intrat în panică în privința banilor și știe că comportamentul său nu a fost atractiv și îi pare foarte rău pentru acțiunile sale“, a spus avocata sa.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.