Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații fără precedent în Canada - Starea de urgență a fost ridicată la Montreal

Twitter
inundatii

La Montreal a fost ridicată miercuri starea de urgenţă, decretată în urmă cu aproape două săptămâni, în urma inundaţiilor fără precedent care au afectat estul Canadei, potrivit primarului oraşului, Valérie Plante, citată de AFP potrivit Agerpres.

"Ca urmare a nivelului apelor care a început să scadă, am decis să nu reînnoim starea de urgenţă, însă vom continua să fim vigilenţi", a scris doamna Plante pe Twitter, salutând "frumoasa solidaritate" observată pe teren.

Pe întregul teritoriu al provinciei Québec, 10.475 de persoane au fost evacuate şi 5.339 de locuinţe au fost inundate, potrivit recentului bilanţ al Biroului de Siguranţă Civila din Quebec.

La Montreal, 210 persoane au fost evacuate şi 138 de case au fost inundate, potrivit autorităţilor.

La sfârşitul lunii aprilie, un dig care proteja oraşul Sainte-Marthe-sur-le-Lac, aflat pe malurile lacului Deux-Montagnes, la câţiva zeci de kilometri de Montreal, a cedat. Ruperea digului a provocat o creştere bruscă a nivelului apei, care a depăşit înălţimea de 1,5 metri în mai multe cartiere ale oraşului, fără să facă însă victime.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate.

Cifrele le depăşesc deja pe cele ale inundaţiilor catastrofale din primăvara anului 2017, cele mai grave din ultima jumătate de secol, când 4.000 de persoane au fost evacuate şi 5.400 de locuinţe au fost inundate doar în Quebec.

În weekendul trecut, armata canadiană anunţase retragerea a peste 1.000 de militari mobilizaţi în provincia vecină New Brunswick ca urmare a descreşterii nivelului râurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.