Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile din sudul Indiei au lăsat în urmă peste un milion de sinistrați

inundatii india

Peste un milion de persoane s-au refugiat în tabere pentru sinistraţi în Kerala, au anunţat marţi autorităţile din acest stat din sudul Indiei afectat de un muson violent, soldat cu peste 410 morţi, relatează AFP preluată de news.ro

Retragerea treptată a apelor, în urma unei scăderi a intensităţii polilor, relevă progresiv distrugerile din această regiune luxuriantă frecventată de turişti în sezonul uscat.

”Numărul persoanelor din tabere umanitare este acum de 1.028.000”, repartizate între peste 3.000 de centre, a declarat pentru AFP  un purtător de cuvânt al Guvernului local, Subhash T.V..

Salvatori au descoperit luni alte şase cadavre, iar bilanţul a urcat la 410 morţi, din iunie, de la începutul musonului - unul dintre cei mai violenţi din ultimul secol.

La Chengannur, unul dintre oraşele cele mai afectate, un nivel al apei de aproximativ 60 de centimetri continua să blocheze numeroase drumuri, a constatat o echipă AFP. Ploaia continua, însă mai puţin intens decât săptămâna trecută.

Potrivit armatei indiene, care acţionează pe teren, câteva mii de persoane se află în continuare în locuinţe inundate în oraş.

Potrivit unui gradat care a dorit să nu-i fie dezvăluit numele, majoritatea acestor locuitori nu doresc să fie salvaţi, ci doar să primească hrană şi apă potabilă.

”În trecut nu au existat niciodată mai mult de 30 de centimetri de apă, oamenii nu sunt obişnuiţi cu aşa ceva”, a declarat pentru AFP K.G Pillai, un locuitor care a văzut apa urcând până la 2,5 metri la locuinţa sa, unde a ajuns marţi o echipă de salvatori.

Precipitaţiile ar fi cauzat distrugerea a aproximativ 50.000 de locuinţe, a anunţat Shashi Tharoor, un deputat din Kerala şi fost reprezentant de rang înalt la ONU.

Factura inundaţiilor este evaluată la trei miliarde de dolari de către autorităţile locale, o sumă care urmează să crească pe măsură ce descreşterea nivelului apelor dezvăluie amploarea ravagiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.