Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații China: Cel puţin 11 morţi şi 27 de dispăruţi în urma ploilor şi inundaţiilor din Beijing

Twitter
inundatii china

Inundații China: Cel puţin 11 morţi şi 27 de dispăruţi în urma ploilor şi inundaţiilor din Beijing

Ploile abundente şi inundaţiile care au lovit Beijingul şi împrejurimile sale de câteva zile au provocat moartea a cel puţin 11 persoane şi dispariţia altor 27, a anunţat marţi presa oficială chineză, relatează AFP, informează Agerpres.

Taifunul Doksuri, retrogradat la nivelul de furtună, traversează China din sud-est către nord începând de vineri, când a lovit provincia Fujian (est) după ce a provocat mai multe decese în Filipine.

Ploile torenţiale au început să se abată asupra regiunii sâmbătă. În doar 40 de ore, Beijing, capitala Chinei, a primit echivalentul mediei precipitaţiilor pentru întreaga lună iulie.

"Ploile abundente au făcut cel puţin 11 morţi şi 27 de dispăruţi", a anunţat marţi televiziunea publică CCTV, citând autorităţile municipale responsabile cu controlul inundaţiilor.

Bilanţul anterior făcea referire la două decese în Mentougou (vest), unul dintre principalele districte afectate.

Printre morţi se numără un pompier care participa la operaţiunile de salvare. În plus, printre cei dispăruţi se numără şi patru salvatori profesionişti din cadrul unei organizaţii neguvernamentale, care au căzut în apă.

Cu ajutorul a patru elicoptere, un grup de 26 de militari a transportat marţi dimineaţă în districtul Mentougou mâncare, apă, pături şi pelerine de ploaie pentru călătorii ale căror trenuri au rămas blocate din cauza vremii nefavorabile, potrivit CCTV.

Districtele muntoase din vestul capitalei "precum şi alte părţi ale Beijingului au fost grav afectate de inundaţii, care au provocat inclusiv blocarea a trei trenuri aflate în tranzit şi blocarea completă a traficului rutier în unele zone", a subliniat canalul.

CCTV a difuzat marţi dimineaţă imagini în direct cu autobuze scufundate pe jumătate în apă într-un alt district rural, în Fangshan (vestul capitalei).

Circa 150.000 de locuinţe din Mentougou au rămas fără acces la apă potabilă, iar autorităţile au trimis 45 de camioane cisternă pentru a realiza aprovizionarea de urgenţă cu apă, a anunţat marţi ziarul Beijing Daily.

Presa chineză a publicat luni imagini cu scene haotice din trenuri de mare viteză, unele blocate pe şine timp de 30 de ore, ai căror pasageri se plângeau că rămăseseră fără mâncare şi apă.

Beijingul şi provincia vecină Hebei (nord) au fost plasate sub alertă roşie de precipitaţii, cu pericol de viituri şi alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.