Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii devastatoare în Rwanda: cel puțin 95 de persoane au murit

Operation World
Rwanda

Ploile torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren în vestul statului african Rwanda au provocat moartea a cel puţin 95 de persoane, a anunţat miercuri un oficial guvernamental, în timp ce autorităţile locale continuă operaţiunile de căutare a persoanelor rămase blocate în locuinţe, informează Reuters.

Apele pline de nămol au coborât rapid pe un drum inundat şi au distrus locuinţe, potrivit unui videoclip publicat pe Twitter de postul public de televiziune din Rwanda, potrivit Agerpres.

''Prioritatea noastră este de a ajunge la fiecare locuinţă avariată pentru a ne asigura că putem salva toate persoanele rămase blocate'', a declarat pentru Reuters François Habitegeko, guvernatorul Provinciei de Vest din Rwanda, adăugând că bilanţul deceselor a ajuns la 95.

O parte dintre persoanele afectate au fost salvate şi transportate la spital, a spus el, dar nu a precizat numărul acestora.

În această provincie, districtele cele mai afectate au fost Rutsiro, unde s-au înregistrat 26 de decese, Nyabihu, cu 19 decese, şi Rubavu şi Ngororero, cu câte 18 decese, a adăugat el.

Habitegeko a spus că ploaia a început marţi în jurul orei locale 18:00 (16:00 GMT), provocând ieşirea din matcă a râului Sebeya.

''Solul era deja îmbibat de apă după zilele anterioare de ploaie, ceea ce a provocat alunecări de teren, care au dus la închiderea drumurilor'', a spus el.

Agenţia Meteorologică din Rwanda a prognozat o cantitate de precipitaţii peste medie pentru luna mai în această ţară din estul Africii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.